Sada surovin s receptem | Thajská polévka Tom Kha Gai

Kód: RCPT008
Recept
Značka: sambalshop
410 Kč / sada
Skladem (>10 sada)
Můžeme doručit do:
30.4.2024
Možnosti doručení

V této sadě naleznete všechny potřebné suroviny pro přípravu thajské kuřecí polévky Tom Kha Gai s kokosovým mlékem. Součástí této sady je také příslušný Recept. Další originální asijské recepty naleznete na našich stránkách v rubrice Recepty.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pikantní thajská polévka Tom Kha patří k té nejznámější a rozhodně ohromí svou svěžestí a kokosovou jemností. Všechny ingredience a koření společně vytvářejí nedostižnou kombinaci vůní, barev a chutí. Polévka Tom Kha není tak pikantní jako Tom Yum a obsahuje výrazný podíl kokosového mléka. Existuje v mnoha různých variantách (bezmasá, s kuřecím masem, krevetami).

obrazek jidla_tom kha gai

Doba přípravy
time icon
30 minut

Počet porcí
porci icon
4 porce

Kuchyně
thajsko ikona
thajská

Suroviny

Postup

  1. Do hrníčku s teplou vodou ponořte 5 hlaviček houby Shiitake a nechte stranou
  2. Do pánve přidejte 3 lžíce rýžového oleje a 50 g pasty na polévku Tom Kha
  3. Jakmile se pasta rozvoní, přidejte kuřecí maso, cibuli a nakrájené hlavičky houby Shiitake
  4. Po osmažení kuřecího masa přilijte 250 ml kokosového mléka, vodu a přiveďte k varu
  5. Poté přidejte do pánve nakrájená rajčata, jarní cibulku a podle chuti chilli papričku
  6. Přilejte dalších 250 ml kokosového mléka a znovu přiveďte k varu
  7. Přidejte půl lžíce cukru a dle chuti přidejte pár kapek rybí omáčky
  8. Polévku servírujte teplou a ozdobenou nakrájenými lístky čerstvého koriandru

Tipy

Místo kuřecího masa můžete použít krevety nebo pro vegetariánskou verzi je možné použít tofu. Pro vydatnější jídlo je možné do polévky přidat uvařené rýžové nudle, které zalijete při servírování přímo v misce.

Doplňkové parametry

Kategorie: Sady surovin s receptem
Hmotnost: 1.855 kg
Výrobce: sambalshop
Kuchyně: thajská

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: