Sada surovin s receptem | Čínské kuřecí Kung Pao

Kód: RCPT002
Recept
Značka: sambalshop
640 Kč / sada
Skladem (3 sada)
Můžeme doručit do:
24.5.2024
Možnosti doručení

V této sadě naleznete všechny potřebné suroviny pro přípravu čínského kuřecího masa Kung Pao. Součástí této sady je také příslušný Recept. Další originální asijské recepty naleznete na našich stránkách v rubrice Recepty.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kung Pao je vysoce návykové restované jídlo s dokonalou kombinací slané, sladké a pikantní chuti. S tímto receptem si vyrobíte lepší  Kung Pao než v běžné čínské restauraci. S křupavými kousky kuřete a křupavou zeleninou je to recept, který musíte vyzkoušet!

obrazek jidla_kung pao_wide

Doba přípravy
time icon
30 minut

Počet porcí
porci icon
4 porce

Kuchyně
cina ikona
čínská

Suroviny

    Suroviny na marinádu

    Suroviny na omáčku

    Suroviny na restování

    • 4 lžíce oleje
    • 4-6 stroužků česneku (rozdrtit)
    • 1 lžíce strouhaného zázvoru
    • 1 červená paprika (kapie) zbavená semínek a nakrájená na kostičky
    • 1 zelená paprika (kapie) zbavená semínek a nakrájená na kostičky
    • 3-6 sušených chilli papriček nakrájených na 1-centimetrové kousky (upravte podle chuti)
    • 1/2 lžíčky sečuánského pepře
    • 3 zelené jarní cibulky nakrájené na 1-centimetrové kousky
    • 1/2 šálku nesolených arašídů
    • 2 lžičky sezamového oleje

    Postup

    1. Smíchejte všechny suroviny na marinádu, přidejte maso, promíchejte a zakryjte. Marinujte minimálně 10 minut.
    2. Smíchejte všechny suroviny na omáčku a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Dejte stranou.
    3. Na pánvi opražte arašídy a dejte stranou. Pozor, aby se nespálily!
    4. Rozpalte velkou pánev nebo wok na vysokou teplotu. Přidejte 2 lžíce oleje, nechte rozehřát a poté přidejte marinované kuře. Smažte kuře 3-4 minuty za občasného míchání, dokud okraje nezhnědnou. Sundejte z plotny a dejte stranou.
    5. Přidejte zbývající olej do stejné pánve. Vmíchejte česnek, zázvor, chilli papričky, papriky nakrájené na kousky (kapie) a sečuánský pepř. Za stálého míchání smažte 1 minutu.
    6. Připravenou omáčku promíchejte, poté ji nalijte do pánve a za stálého míchání přiveďte k varu. Jakmile začne mírně houstnout, přidejte kuře zpět do pánve a vše dobře promíchejte. Vařte do zhoustnutí omáčky (asi 2 minuty).
    7. Vmíchejte zelenou cibulku, pražené arašídy a sezamový olej. Dobře promíchejte a vařte další 2 minuty, aby se všechny chutě propojily.
    8. Ihned podávejte s vařenou nebo smaženou rýží.

    Tipy

    Místo kuřecího masa je možné použít hovězí maso nebo pro vegetariánskou verzi místo masa použít Tofu. Sečuánský pepř doporučujeme předem rozdrtit paličkou nebo v hmoždíři. Jako přílohu doporučujeme Jasmínovou rýži, která krásně voní a její vůně je v dokonalé harmonii s tímto čínským jídlem.

    Kung Pao

    Doplňkové parametry

    Kategorie: Sady surovin s receptem
    Hmotnost: 3.69 kg
    Výrobce: sambalshop
    Kuchyně: čínská
    5
    1x
    4
    0x
    3
    0x
    2
    0x
    1
    0x
    Nevyplňujte toto pole:
    5
    VN Avatar autora | 13.2.2024
    Naprost
    J Avatar autora Jana (Administrátor) 16.2.2024
    Děkujeme za nákup. :)

    Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

    Nevyplňujte toto pole: