Kořenící směs na marinování masa Adobo 50g

Kód: 16503
Bez lepku
Značka: Mama Sita's
49 Kč / ks 980 Kč / 1 kg
Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
31.5.2024
Možnosti doručení
Se směsí koření Adobo si můžete snadno a rychle připravit známé filipínské pečené maso Adobo. Adobo je filipínské národní jídlo, které se skládá z opečených kousků masa, mořských plodů, ovoce nebo zeleniny smíchaných s b…

Detailní informace

Detailní popis produktu

Se směsí koření Adobo si můžete snadno a rychle připravit známé filipínské pečené maso Adobo. Adobo je filipínské národní jídlo, které se skládá z opečených kousků masa, mořských plodů, ovoce nebo zeleniny smíchaných s bílým octem nebo sójovou omáčkou (nebo obojím), bobkovým listem, česnekem, solí, cukrem, olejem a černým pepřem. Kombinace těchto ingrediencí se dusí na mírném ohni a výsledkem jsou šťavnaté a křehké kousky zalité hustou pikantní omáčkou. Název Adobo pochází ze španělského slova adobar, což znamená marináda nebo nakládaná omáčka. V angličtině se slovo adobo překládá jako "dušený v octě". Vzhledem k rostoucí oblibě není divu, že existuje řada variant tohoto pokrmu, takže adobo lze připravit v ostré, jemné, omáčkové nebo suché verzi. Přidávat se mohou i další ingredience, například cibule, zázvor, citronová tráva, chilli papričky a kokosové mléko. Mezi nejoblíbenější varianty pokrmu adobo patří kuřecí, hovězí nebo vepřové adobo, bílé adobo, křupavé adobo, adobo z chobotnic a adobo z vodního špenátu. Pokrm se tradičně podává s bílou rýží, která je ideální přílohou, jež absorbuje pikantní omáčku.

Složení: česnekový prášek, SÓJOVÁ omáčka v prášku (SÓJOVÉ boby, sůl, dextrin), třtinový cukr, zvýrazňovač chuti: E621, jodizovaná sůl, barvivo: E150a, hydrolyzovaný rostlinný protein (kukuřice, SÓJA), regulátor kyselosti: E330, černý pepř

Alergie: sója

Recept

Suroviny: Mama Sita’s Adobo Mix, 1 celé kuře, 60ml oleje

Příprava: V misce potřete celé kuře směsí Mama Sita's Adobo Mix. Dobře vmasírujte do kůže a masa. Pomocí vidličky na pečení nebo vidličky na jídlo propíchněte maso uvnitř kuřecí dutiny. Přendejte do plastového boxu nebo do sáčku na potraviny a dejte do chladničky. Nechte marinovat v chladničce přes noc. Vyjměte maso z igelitového sáčku a vložte do pekáče s mřížkou. Předehřejte troubu na 350 °C. Kuře pečte 30 minut hřbetem nahoru. Občas potřete výpekem. Otočte kuře prsní stranou nahoru. Pokračujte v pečení 1 hodinu a občas podlévejte výpekem.Pečte dokud vnitřní teplota nedosáhne 74 °C (165 °F). Servírujte na talíři s rukolou a rajčatovým salátem jako přílohou.

Nutriční hodnoty (100g)

energie83,7 kj
tuky0 g
z toho mastné kyseliny0 g
sacharidy4 g
z toho cukry4 g
bílkoviny0,8 g
sůl1 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Kořenící směsi
Hmotnost: 0.06 kg
Lepek: neobsahuje
Glutamát: obsahuje
Výrobce: Mama Sita's
Země původu: Filipíny
Kuchyně: Filipínská
EAN: 4804888804080
Velkoobchodní balení: 24

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: