Sladká sojová omáčka Ketjap Medja 1l

Kód: 451
Bez lepku Bez glutamátu
Značka: Kaki Tiga
225 Kč / ks 225 Kč / 1 l
Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
30.07.2024
Možnosti doručení

Ketjap Medja je tradiční indonéská sladká sojová omáčka s bohatou chutí a vůní. Vyznačuje se tmavou barvou a hustší konzistencí. Tato všestranná omáčka je ideální pro marinování masa, jako přísada do pokrmů nebo jako dochucovadlo k hotovým jídlům. Díky své sladkosti a jemné kouřové příchuti dodá vašim pokrmům autentický asijský nádech. Neobsahuje umělá barviva ani konzervanty.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sladká sojová omáčka Ketjap Medja

Obecné informace

Ketjap Medja je sladká sojová omáčka pocházející z Indonésie. Tato tmavě zbarvená omáčka má hustou konzistenci a výraznou chuť, která kombinuje slanost sojové omáčky se sladkostí melasy nebo palmového cukru. Je nepostradatelnou součástí indonéské kuchyně a oblíbenou přísadou v mnoha asijských receptech.

Původ a historie

Ketjap Medja má své kořeny v Indonésii, konkrétně na ostrově Jáva. Vznikla jako místní variace čínské sojové omáčky, kdy indonéští kuchaři přidali do receptury sladké složky. Název "Ketjap" pochází z čínského "kê-tsiap", což znamená "rybí omáčka". "Medja" v indonéštině znamená "sladký", což odkazuje na její charakteristickou chuť.

Zajímavosti

  • Ketjap Medja je klíčovou přísadou v populárním indonéském pokrmu Nasi Goreng (smažená rýže).
  • V Nizozemsku je tato omáčka velmi oblíbená díky historickým vazbám s Indonésií.
  • Existují různé varianty této omáčky, lišící se sladkostí a konzistencí.

Tipy na použití

Ketjap Medja je všestranná omáčka s mnoha možnostmi využití:

  • Marinády pro maso, drůbež nebo tofu
  • Dochucení stir-fry pokrmů a smažené rýže
  • Jako dip k jarním závitků nebo satay
  • Přidání do omáček a polévek pro zvýraznění chuti
  • Součást glazury na grilované maso

Otázky a odpovědi

Je Ketjap Medja vhodná pro vegetariány?

Ano, většina značek Ketjap Medja je vhodná pro vegetariány, protože neobsahuje živočišné složky.

Jak dlouho vydrží otevřená lahev?

Po otevření vydrží až 6 měsíců při skladování v chladničce.

Existuje bezlepková varianta?

Ano, na trhu jsou k dispozici bezlepkové varianty Ketjap Medja, vždy je však třeba zkontrolovat složení na etiketě.

Shrnutí

Ketjap Medja je nepostradatelnou přísadou v asijské kuchyni. Její jedinečná kombinace sladké a slané chuti dodává pokrmům hloubku a komplexnost. Ať už ji použijete jako marinádu, dochucovadlo nebo dip, Ketjap Medja vám pomůže vnést do vašich pokrmů autentické indonéské aroma. Díky své všestrannosti a dlouhé trvanlivosti by neměla chybět v žádné kuchyni milovníka asijských chutí.

 

Návod k použití

Maso nakrájíte na kousky, smícháte se sladkou sojovou omáčkou Kaki Tiga a necháte v chladničce odležet minimálně 1 hodinu. Do marinované směsi přidejte 2 lžíce Solamylu a dobře promíchejte. Na pánev dejte 2 lžíce oleje a maso osmahněte. Podávejte s rýží a ozdobte restovanou cibulkou.

Složení

sirup, extrakt ze sojových bobů, konzervant (benzoan sodný), regulátor kyselosti (kyselina mléčná), karamel, sůl

Alergie

sója

Doplňkové parametry

Kategorie: Sladké sojové omáčky
Hmotnost: 1.44 kg
Kuchyně: indonéská
Země původu: Indonésie
Lepek: neobsahuje
Glutamát: neobsahuje
EAN: 8710161004510
Nutriční hodnoty (100g):
Energie: 826 kj
Tuky: 0,05 g
z toho mastné kyseliny: 0,01 g
Sacharidy: 45 g
z toho cukry: 45 g
Bílkoviny: 3,9 g
Sůl: 3,6 g
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
ŠH Avatar autora | 4.08.2023
Velká spokojenost,výborná
J Avatar autora Jana (Administrátor) 8.08.2023
Hanko, děkujeme za hodnocení. Skvělá volba!
5
Avatar autora | 17.04.2023
Výborná omáčka obchod ryclý druhý den jsem měla zboží doma
J Avatar autora Jana (Administrátor) 27.04.2023
Zdeňko, jsme rádi, že jste si na sojové omáčce pochutnala. :)
5
RN Avatar autora | 6.04.2023
Nejlepší hustá sojova sladká omáčka. Jinou už nekupuji
J Avatar autora Jana (Administrátor) 16.04.2023
Renato, těší nás, že jste si tuto sojovou omáčku oblíbila. :)
5
JJ Avatar autora | 29.01.2023
Zcela
J Avatar autora Jana (Administrátor) 9.02.2023
Jiří, těší nás, že jste s omáčkou spokojen.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: