Nudle Udon - čerstvé 200g

Kód: 91485
Bez glutamátu
Značka: Ita-San
35 Kč / ks 175 Kč / 1 kg
Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
23.4.2024
Možnosti doručení
Udon jsou považovány za typicky japonské nudle. Do Japonska se dostaly z Číny během období Nara a původně se jednalo o jídlo aristokracie. Nudle Udon se vyrábějí z pšeničné mouky a vody - jsou tedy bezvaječné a pro Evrop…

Detailní informace

Detailní popis produktu

Udon jsou považovány za typicky japonské nudle. Do Japonska se dostaly z Číny během období Nara a původně se jednalo o jídlo aristokracie. Nudle Udon se vyrábějí z pšeničné mouky a vody - jsou tedy bezvaječné a pro Evropany překvapivě silné. Většinou jsou silné okolo 5mm, ale můžeme se setkat i s tenkými nudlemi udon. Po uvaření se scedí (nejčastěji se ohřívají předvařené v rovnou v cedníku) a přehodí se do misky, kde se zalijí vývarem a doplní o další složky. Podle dominantní složky se také udon nazývají. V letních měsících se konzumují i studené udon. Hojně se můžeme setkat s Kicune udon. Kicune je světle hnědá věc sojového původu, připomínající tvarem a konzistencí žínku. V restauracích jsou obvykle velmi chutné také tempura udon tj. udon obsahující tempuru – obalovanou smaženou krevetu nebo zeleninu.

Složení: pšeničná mouka, voda, modifikovaný tapiokový škrob, zvlhčovadlo (glycerin (E422)), sůl, regulátory kyselosti (kyselina mléčná (E270), kyselina octová (E260), laktát sodný (E325)

Alergie: pšenice

Recept

Suroviny: nudle, voda

Příprava: Obsah sáčku vložte do horké vody a vařte 3 minuty. Nudle vyjměte z vody, vložte do misky s polévkou, smažte nebo dále připravujte dle konkrétního receptu.

Nutriční hodnoty (100g)

energie583 kj
tuky0,5 g
z toho mastné kyseliny0,2 g
sacharidy28 g
z toho cukry0,5 g
bílkoviny4,9 g
sůl0,28 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Nudle Udon
Hmotnost: 0.3 kg
Lepek: obsahuje
Glutamát: neobsahuje
Výrobce: Ita-San
Země původu: Korea
Kuchyně: Japonská
EAN: 4316734191485
Velkoobchodní balení: 30

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: