Japonské nudle Udon 300g

Kód: 3822
Novinka Bez glutamátu
Značka: Ayuko
38 Kč / ks 126,67 Kč / 1 kg
Není skladem
Můžeme doručit do:
27.6.2024
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…
Udon jsou považovány za typicky japonské nudle. Do Japonska se dostaly z Číny během období Nara a původně se jednalo o jídlo aristokracie. Nudle Udon se vyrábějí z pšeničné mouky a vody - jsou tedy bezvaječné a pro Evrop…

Detailní informace

Detailní popis produktu

Udon jsou považovány za typicky japonské nudle. Do Japonska se dostaly z Číny během období Nara a původně se jednalo o jídlo aristokracie. Nudle Udon se vyrábějí z pšeničné mouky a vody - jsou tedy bezvaječné a pro Evropany překvapivě silné. Většinou jsou silné okolo 5mm, ale můžeme se setkat i s tenkými nudlemi udon. Po uvaření se scedí (nejčastěji se ohřívají předvařené v rovnou v cedníku) a přehodí se do misky, kde se zalijí vývarem a doplní o další složky. Podle dominantní složky se také udon nazývají. V letních měsících se konzumují i studené udon. Hojně se můžeme setkat s Kicune udon. Kicune je světle hnědá věc sojového původu, připomínající tvarem a konzistencí žínku. V restauracích jsou obvykle velmi chutné také tempura udon tj. udon obsahující tempuru – obalovanou smaženou krevetu nebo zeleninu.

Složení: pšeničná mouka 99%, sůl

Alergie: pšenice, lepek

Recept

Suroviny: nudle, voda

Příprava: Nudle vložte na 4 minuty do vařící vody. Poté propláchněte a zceďte. Nyní jsou nudle připravené jako příloha k vašemu oblíbenému jídlu.

Nutriční hodnoty (100g)

energie1492 kj
tuky1 g
z toho mastné kyseliny0,3 g
sacharidy73 g
z toho cukry1,7 g
bílkoviny13 g
sůl1 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Nudle Udon
Hmotnost: 0.307 kg
Kuchyně: japonská
Země původu: Čína
Lepek: obsahuje
Glutamát: neobsahuje
EAN: 8720301108749
Složení: pšeničná mouka 99%, sůl
Alergie: pšenice, lepek
Nutriční hodnoty (100g):
Energie: 1492 kj
Tuky: 1 g
z toho mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 73 g
z toho cukry: 1,7 g
Bílkoviny: 13 g
Sůl: 1 g
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: