Japonský nůž Santoku 20cm

Kód: 19943
Bestseller
Značka: Fuzhou Takumi
480 Kč / ks
Skladem (8 ks)
Můžeme doručit do:
30.07.2024
Možnosti doručení

Objevte sílu tradičního japonského nožířství s naším nožem Santoku. Tento všestranný kuchyňský pomocník je ideální pro krájení, sekání a plátkování široké škály ingrediencí. S ostrou čepelí z vysoce kvalitní nerezové oceli a ergonomickou rukojetí nabízí přesnost a pohodlí při každém řezu. Santoku, což v překladu znamená "tři ctnosti", vyniká při práci s masem, zeleninou i rybami. Obohaťte svou kuchyni o tento autentický kus japonské kultury a zažijte radost z precizního krájení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský nůž Santoku

Obecné informace

Japonský nůž Santoku je všestranný kuchyňský nástroj, který se vyznačuje svým charakteristickým tvarem a ostřím. Název "Santoku" lze přeložit jako "tři ctnosti" nebo "tři účely", což odkazuje na jeho schopnost krájet, sekat a nasekat různé druhy potravin.

Původ a historie

Santoku nůž má své kořeny v tradiční japonské kuchyni. Vyvinul se z klasického japonského nože nakiri, který se používal především na zeleninu. Santoku byl navržen v polovině 20. století jako univerzálnější alternativa, která kombinuje prvky západních a japonských nožů.

Zajímavosti

  • Čepel Santoku nože je obvykle širší a kratší než u klasických kuchařských nožů.
  • Mnohé Santoku nože mají na čepeli malé prohlubně, které zabraňují přilepení potravin.
  • Tradiční Santoku nože jsou broušeny pouze na jedné straně, což umožňuje přesnější řezy.

Tipy na použití

Santoku nůž je ideální pro:

  • Krájení zeleniny na tenké plátky
  • Sekání bylin a ořechů
  • Porcování masa a ryb
  • Vytváření jemných kostiček z různých ingrediencí

Otázky a odpovědi

Je Santoku nůž vhodný pro začátečníky?

Ano, díky své všestrannosti a ergonomickému designu je Santoku nůž skvělou volbou i pro méně zkušené kuchaře.

Jak se o Santoku nůž správně starat?

Doporučuje se ručně mýt a ihned osušit. Pravidelné broušení pomocí japonského brousku udržuje ostří v perfektním stavu.

Shrnutí

Japonský nůž Santoku je nepostradatelným pomocníkem v každé kuchyni. Kombinuje v sobě eleganci japonského řemeslného umění s praktičností moderního kuchyňského náčiní. Jeho všestrannost, ostrost a přesnost z něj činí oblíbený nástroj jak mezi profesionálními kuchaři, tak i domácími nadšenci.

 

Návod k použití

Nůž Santoku je vhodný na sekání, řezání a krájení na kostičky. Díky tomuto japonskému noži nařežete zeleninu na papírově tenké plátky během několika vteřin.

Obsah balení

japonský nůž (1 ks), dárková krabička

Materiál

nerezová ocel, dřevo

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchyňské nože
Hmotnost: 0.3 kg
Kuchyně: japonská
Země původu: Čína
EAN: 2100410108186
5
3x
4
2x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
4
Avatar autora | 8.06.2023
Perfektne se drzí v ruce, je ostry. Prima jsem spokojeny :-)
5
Avatar autora | 1.04.2023
Zatím jsem ho použil jen málo,ale zdáse velmi dobrý.
J Avatar autora Jana (Administrátor) 16.04.2023
Jiří, je na čase to rozseknout, čím více krájení spolu s nožem Santoku zvládnete, tím rychleji se stane v kuchyni Vaší pravou rukou. :)
5
ŠK Avatar autora | 2.02.2023
Super
J Avatar autora Jana (Administrátor) 9.02.2023
Štěpánko, ať se Vám s nožem pěkně krájí.
5
JM Avatar autora | 17.11.2022
Je perfektní
J Avatar autora Jana (Administrátor) 27.12.2022
Pěkný den, Jiřinko, děkujeme za hodnocení. Jsme rádi, že Vám Japonský nůž sedí. :)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: