Wok pánev s dřevěnou rukojetí 33cm - ploché dno
Kód: 20038Související produkty
Detailní popis produktu
Plechová wok pánev s plochým dnem a dřevěným držadlem vhodná pro plynové vařiče, sklokeramické desky nebo indukční sporáky. Tento wok je typický v běžných asijských restauracích a je vhodný pro přípravu většiny klasických asijských jídel. Před prvním vařením je třeba wok pánev vypálit. Nevypálená wok pánev je při styku s vodou náchylná ke korozi.
Výhoda této pánve s plochým dnem je možnost použití na standardních sporácích bez redukce na pánve pro kulaté dno. Pro optimální rozvod tepla po povrchu pánve je ideální používat tuto pánev výhradně na plynových vařičích, nicméně je možné použití i na sklokeramických deskách nebo indukčních sporácích.
Složení: plech, dřevo
Použití
Před prvním vařením je třeba wok takzvaně vypálit. Pak bude jeho povrch dokonale nepřilnavý a zabráníte jeho případnému zrezivění.
Doporučený postup:
- Nový wok nejprve důkladně omyjte teplou vodou, saponátem a drsnější houbičkou, a to zevnitř i z venku.
- Dokonale suchý wok dejte rozpálit na plynový vařič. Povrch woku začne postupně měnit barvu.
- Otáčejte wokem tak aby se barva změnila na celém povrchu.
- Pak do woku nalijte asi dvě lžíce oleje a opatrně rozetřete po celém woku.
- Rozpálený olej se začne vypalovat.
- Pak nalijte další olej a nasypte do woku větší množství nakrájené zeleniny (může být salát, zázvor, jarní cibulka).
- Smažte do černa a mícháním zeleniny roztírejte olej po celém woku.
- Usmaženou zeleninu vyhoďte, wok nechte vystydnout a vytřete papírovým ubrouskem.
Na vypálený wok nikdy nepoužívejte saponát a houbičku!
Nemyjte v automatické myčce nádobí!
Bez správného vypálení woku bohužel není možná jeho reklamace!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Wok pánve |
---|---|
Hmotnost: | 0.987 kg |
Kuchyně: | asijská |
Země původu: | Čína |
Výrobce: | HS |
? VO balení (ks): | 1 |
EAN: | 2018011221015 |
Jak pečovat o wok pánev 1
Jak pečovat o wok pánev 2
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.