Sambal Badjak 375g

Kód: 168
Bez lepku Bestseller
Značka: Köningsvogel
130 Kč / ks 346,67 Kč / 1 kg
Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
30.07.2024
Možnosti doručení

Sambal Badjak je tradiční indonéská chilli pasta s intenzivní chutí a vůní. Tento pikantní produkt se vyrábí z mletých chilli papriček, česneku, cibule a koření, které jsou pomalým smažením spojeny do husté, aromatické pasty. Sambal Badjak je ideální přísadou do asijských pokrmů, zejména do indonéských a malajských jídel. Dodá vašim pokrmům autentickou chuť a příjemnou pikantnost. Lze jej použít jako dip, marinádu nebo ochucovadlo při vaření. Pro milovníky pálivého jídla je Sambal Badjak nepostradatelnou součástí kuchyně.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sambal Badjak - Tradiční indonéská chilli pasta

Obecné informace

Sambal Badjak je pikantní chilli pasta pocházející z Indonésie. Tato aromatická směs je vyrobena z červených chilli papriček, cibule, česneku a dalších koření. Její výrazná chuť a aroma ji činí nepostradatelnou součástí indonéské kuchyně.

Původ a historie

Sambal Badjak pochází z ostrova Jáva v Indonésii. Tato pasta má dlouhou historii sahající několik staletí zpět. Původně byla vyráběna ručně v kamenných hmoždířích, dnes se však vyrábí průmyslově, aby uspokojila rostoucí poptávku po celém světě.

Zajímavosti

  • Název "Badjak" údajně pochází od indonéských pirátů, kteří tuto pastu často konzumovali.
  • V Indonésii existuje přes 300 různých druhů sambalu, každý s jedinečnou chutí a složením.
  • Sambal Badjak je považován za jeden z mírnějších druhů sambalu, což ho činí oblíbeným i mezi těmi, kteří nejsou zvyklí na extrémně pálivá jídla.

Tipy na použití

Sambal Badjak je všestranná ingredience, kterou můžete použít mnoha způsoby:

  • Jako dip k smaženým nebo grilovaným pokrmům
  • Přidejte do marinád na maso nebo ryby
  • Vmíchejte do rýžových nebo nudlových pokrmů pro extra chuť
  • Použijte jako základ pro omáčky nebo curry
  • Namažte na sendvič nebo bagetu pro pikantní twist

Otázky a odpovědi

Je Sambal Badjak velmi pálivý?

Ve srovnání s jinými druhy sambalu je Badjak středně pálivý. Jeho chuť je komplexní a aromatická, ne jen čistě pálivá.

Jak dlouho vydrží otevřená sklenice?

Po otevření vydrží Sambal Badjak v lednici až 3 měsíce, pokud je správně uzavřen a skladován.

Je Sambal Badjak vhodný pro vegetariány?

Ano, většina značek Sambal Badjak je vhodná pro vegetariány. Vždy však zkontrolujte složení na obalu.

Shrnutí

Sambal Badjak je nepostradatelnou součástí indonéské kuchyně. Tato všestranná chilli pasta nabízí perfektní rovnováhu mezi pikantností a aromem, což ji činí ideální pro různé kulinářské experimenty. Ať už ji použijete jako dip, marinádu nebo přísadu do vašich oblíbených pokrmů, Sambal Badjak vám pomůže vytvořit autentický chuťový zážitek z jihovýchodní Asie přímo ve vaší kuchyni.

 

Návod k použití

Pikantní dochucovací pasta vhodná pro přípravu asijských jídel nebo jako příloha k různým druhům masa a zeleniny.

Složení

čerstvě mleté pikantní papričky 38%, mleté cibulky, rostlinný olej, sůl, cukrový sirup, jemný třtinový cukr, šalotková pasta, <2% hovězí vývar, L-glutaman sodný, česneková pasta, kyselina citronová, kyselina L-askorbová, guma guar, xanthan, sorban draselný, benzoan sodný, kyselina octová, disiřičitan draselný

Alergie

výrobek může obsahovat stopy celeru

Doplňkové parametry

Kategorie: Sambal Badjak
Hmotnost: 0.61 kg
Kuchyně: indonéská
Země původu: Holandsko
Lepek: neobsahuje
Glutamát: obsahuje
Pálivost: 3
EAN: 8718719365519
Nutriční hodnoty (100g):
Energie: 1800 kj
Tuky: 25,2 g
z toho mastné kyseliny: 3,06 g
Sacharidy: 48,6 g
z toho cukry: 9,5 g
Bílkoviny: 3,4 g
Sůl: 4,28 g
5
8x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 24.07.2024
Skvělé, ostré, pikantní, dodá jídlu tu správnou jiskru. Tato verze je nejuniversálnější a dle mého vyhovující po stránce pikantnosti drtivé většině strávníků. Příjemná je i cenová hladina. Jako příloha se nejvíce hodí k masu, hlavně grilovanému, doplní i ryby, sýry, využití najde i při přípravě typických asijských jídel jako "dochucovadlo".
5
JB Avatar autora | 28.06.2024
super
J Avatar autora Jana (Administrátor) 30.06.2024
Jardo, děkujeme za nákup.
5
JK Avatar autora | 18.08.2023
Výborný,jsem spokojena,určitě jsem neobjednala naposled,děkuji za rychlé dodání.
J Avatar autora Jana (Administrátor) 21.08.2023
Jani, děkujeme za odezvu, to nás těší. A budeme se těšit na další objednávku. :)
5
IH Avatar autora | 28.07.2023
Já jsem spokojená, vše dorazilo vpořádku.Sambal Badjak je výborný právě dnes jsem ho použila . Chvála dopravci vždy dá vědět kdy dorazí!!!
J Avatar autora Jana (Administrátor) 31.07.2023
Irenko, děkujeme za Vaš hodnocení. Jsme rádi, že jste byla s nákupem u nás spokojená. Budeme se těšit na další nákup a přejeme dobrou chuť! :)
5
PD Avatar autora | 31.03.2023
Nejlepší
J Avatar autora Jana (Administrátor) 16.04.2023
Patriku, jsme rádi, že jste s pastou spokojen.
5
P Avatar autora | 7.02.2023
Super pasta na dochucení i na mlsání
J Avatar autora Jana (Administrátor) 9.02.2023
Pavlíno, jsme rádi, že Vám pasta tak chutná. :)
5
K Avatar autora | 24.04.2022
Nejlepší sambal na světě.
A Avatar autora Administrator (Administrátor) 9.05.2022
:-) to rozhodně, děkujeme

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Köningsvogel

Köningsvogel je renomovaná značka specializující se na výrobu a distribuci autentických indonéských potravin. Značka je známá svými vysoce kvalitními produkty, které zahrnují koření, omáčky, nudle a další tradiční indonéské ingredience. Produkty Köningsvogel jsou ceněny pro jejich autenticitu a výjimečnou chuť, což z nich činí oblíbenou volbu mezi zákazníky po celém světě.

Köningsvogel byl založen s cílem přinášet autentické indonéské chutě do kuchyní po celém světě. Během let se Köningsvogel stal symbolem důvěry a kvality v oblasti indonéských potravin. Společnost neustále inovuje a rozšiřuje svůj sortiment, aby vyhověla měnícím se potřebám zákazníků a udržela krok s nejnovějšími trendy v kulinářském světě. Sídlo společnosti se nachází na adrese: 456 Spice Street, Jakarta, Indonésie.