Recept | Vietnamské nesmažené letní závitky Goi cuon
Kód: 2746Související produkty
Detailní popis produktu
Letní závitky jsou chutnou a rychlou pochoutku z asijské kuchyně, která získala oblibu v celé Evropě. Můžete je plnit dle chuti různými druhy zeleniny, masa, ryb nebo mořských plodů a podávat s dresinky. Od jarních závitků se liší tím, že nejsou smažené. K jejich přípravě stačí opravdu málo, zato výsledek je plný chutí a vůní. Základem je vždy rýžový papír a sezónní zelenina.
Po polévce Pho jsou letní závitky v rýžovém papíru pravděpodobně nejznámější z vietnamských jídel. A není to jen současnou velkou popularitou vietnamské kuchyně jako takové, je to především jejich chutí, přitažlivou barvou a svěžestí.
Docela obyčejné rolky?
Vietnamské letní závitky můžete pokládat za rychlý předkrm, lehkou večeři nebo jen snack, nejsou tudíž až tak významným pokrmem jako polévka Pho, která se jí od rána do večera, přesto jsou tak oblíbené. Možná si zcela logicky položíte otázku, proč právě rolky v průhledném rýžovém papíru, plné krevet, masa, tenkých rýžových nudlí a bylinek, jsou tak výjimečné? Především jsou extrémně zdravé, jednoduché a nenáročné na přípravu, osvěžující a v kombinaci s omáčkami, do kterých se máčejí, skvělým jídlem. Najdete je po celém Vietnamu, kde se prodávají jako street food, tedy pochoutka na ulici.
Plným právem byly vyhlášeny televizní stanicí CNN Go mezi padesáti nejlahodnějšímí jídly světa. Není se co divit, svět konečně objevil, jak chutná vietnamská kuchyně.
Recept | Nesmažené letní závitky Gỏi cuốn
Úžasné nesmažené závitky plné čerstvých bylinek!
Vietnamské nesmažené letní závitky si nyní můžete připravit jednoduše u vás doma a to díky našemu receptu, který je součástí sady obsahující také nezbytné základní suroviny pro přípravu tohoto pokrmu. Vybrali jsme pro vás ty nejkvalitnější autentické potraviny, jejichž použitím dosáhnete dokonalého výsledku srovnatelného s originálem. Daný recept jsme pro vás osobně vyzkoušeli a můžeme potvrdit, že výsledek byl opravdu úžasný!
Porcí | 3 |
Příprava | 20 minut |
Vaření | 20 minut |
Kuchyně | Vietnamská |
Suroviny na závitky
|
Suroviny na omáčku (dip)
|
Příprava závitků
|
Příprava omáčky (dipu na namáčení)
|
Doplňkové parametry
Kategorie: | Malá jídla |
---|---|
Hmotnost: | 1.921 kg |
Položka byla vyprodána… |
Videorecept
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.