Obalovací směs Panko 1kg

Kód: 60700
Bez glutamátu Bestseller
Značka: Golden Turtle
195 Kč / ks 195 Kč / 1 kg
Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
15.10.2024
Možnosti doručení

Panko je tradiční japonská strouhanka vyrobená z bezkvasového chleba. Díky své hrubší a vzdušnější struktuře vytváří na pokrmech extra křupavou krustu, která zůstává dlouho chrumkavá. Ideální pro obalování masa, ryb, zeleniny nebo jako posyp na zapékané pokrmy. Na rozdíl od klasické strouhanky absorbuje méně oleje, což činí pokrmy lehčími a stravitelnějšími. Panko je nepostradatelnou ingrediencí pro přípravu tonkatsu, tempury a dalších asijských specialit.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Obalovací směs Panko

Obecné informace

Panko je speciální druh japonské strouhanky, která se vyznačuje svou lehkostí, křupavostí a vzdušností. Na rozdíl od běžné strouhanky jsou částice Panko větší a mají nepravidelný tvar. Tato unikátní struktura zajišťuje, že obalené potraviny jsou extra křupavé a méně mastné.

Původ a historie

Panko vzniklo v Japonsku během druhé světové války. Název pochází z japonského slova "pan" (chléb) a přípony "ko" (mouka nebo drobky). Původně se vyrábělo z chleba pečeného elektrickým proudem, což vedlo k jeho charakteristické textuře. Dnes je Panko neodmyslitelnou součástí japonské kuchyně a získává si oblibu po celém světě.

Zajímavosti

  • Panko absorbuje méně oleje než běžná strouhanka, což vede k lehčím a zdravějším pokrmům.
  • Díky své neutrální chuti se Panko hodí k širokému spektru jídel, nejen k asijským.
  • Panko se často používá i jako křupavá posypka na zapékané pokrmy.

Tipy na použití

Klasické použití:

  • Tonkatsu - japonský smažený vepřový řízek
  • Ebi furai - smažené krevety v Panko
  • Korokke - japonské krokety

Kreativní použití:

  • Obalování sýrů před smažením
  • Křupavá krusta na zapékaných těstovinách
  • Posypka na saláty pro extra křupavost

Otázky a odpovědi

Q: Je Panko vhodné pro bezlepkovou dietu?
A: Běžné Panko obsahuje lepek. Existují však i bezlepkové varianty vyrobené z rýže nebo kukuřice.

Q: Jak dlouho vydrží Panko čerstvé?
A: Při správném skladování v suchu a temnu vydrží Panko čerstvé až 6 měsíců.

Q: Lze Panko použít do trouby místo smažení?
A: Ano, Panko je skvělé i pro pečení v troubě. Docílíte tak křupavého povrchu s menším množstvím tuku.

Shrnutí

Obalovací směs Panko je všestranný a zdravější alternativa k běžné strouhance. Díky své unikátní textuře zajišťuje extra křupavost a nižší absorpci oleje. Ať už připravujete tradiční japonské pokrmy nebo experimentujete s vlastními recepty, Panko vám pomůže dosáhnout dokonalé křupavosti a lehkosti vašich oblíbených smažených či pečených jídel.

 

Návod k použití

Panko směs vysypeme na menší plech, postříkáme vodou. Krevety nebo připravené maso / zeleninu osolíme a opepříme, pak obalíme v mouce a v rozšlehaných vajíčkách (klasický trojobal). Potom obalíme v připravené Panko směsi. Následně smažíme při 180 C až do zlatova.

Složení

pšeničná mouka, voda, droždí, sůl

Alergie

obiloviny, vejce

Doplňkové parametry

Kategorie: Panko strouhanka a obalovací směs
Hmotnost: 1.05 kg
Kuchyně: asijská
Země původu: Polsko
Lepek: obsahuje
Glutamát: neobsahuje
EAN: 8717703631531
Nutriční hodnoty (100g):
Energie: 1120 kj
Tuky: 0,2 g
z toho mastné kyseliny: 0,05 g
Sacharidy: 56 g
z toho cukry: 1 g
Bílkoviny: 9,8 g
Sůl: 0,2 g
5
7x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
MD Avatar autora | 1.09.2024
Velmi
J Avatar autora Jana (Administrátor) 2.09.2024
Marti, děkujeme za hodnocení.
5
Avatar autora | 22.07.2024
Ano,výborná , nesaje tolik tuku a je pěkně křupavá..
J Avatar autora Jana (Administrátor) 28.07.2024
Růženko, přesně jak píšete, v tom je panko strouhanka nejlepší - nenasaje tolik tuku jako klasická z bílého pečiva. :)
5
MH Avatar autora | 7.07.2024
Obalované maso nebo ryba v Panko strouhance je prostě vyšší level - strouhanka nenasaje olej,obal je křupavý a celkově pokrm více lahodný.Vřele doporučuji.
J Avatar autora Jana (Administrátor) 12.07.2024
Milý Ladislave, přesně jak zmiňujete. Pokrmy v panko strouhance jsou úplně jiný level, navíc nenasáknou při smažení tolik oleje a jsou tedy zdravější. :)
5
OV Avatar autora | 9.06.2024
Spokonenost, všichni jsme si zakřupali a ocenili jsme nižší kalorickou hodnotu jídla. Panko mnohem méně nasákne tuk.
J Avatar autora Jana (Administrátor) 11.06.2024
Milá Olgo, přesně, jak píšete, Panko strouhanka je ideální na "zdravé smažení", jelikož nenasákne tolik tuku, jako klasická strouhanka. Jsme moc rádi, že Vám chutnalo. :)
5
Avatar autora | 1.09.2023
Velká spokojenost. Překvapila mě velikost balení 1 kg větší obal než jsme zvyklí. Ničemu nevadí.
5
Avatar autora | 15.05.2023
rychlé dodání
J Avatar autora Jana (Administrátor) 1.06.2023
Evo, ať se Vám se směsí dobře vaří a smaží. :)
5
EL Avatar autora | 27.12.2022
VELMI
J Avatar autora Jana (Administrátor) 27.12.2022
Děkujeme za Vaší podporu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: