Nápoj Ramune 200 ml - ananas

Kód: 50504
Novinka Bez lepku Bez glutamátu
69 Kč / ks 345 Kč / 1 l
Skladem (>20 ks)
Můžeme doručit do:
6.10.2025
Možnosti doručení

Hatakosen Ramune s ananasovou příchutí je ikonický japonský limonádový nápoj, který okouzlí svou osvěžující tropickou ananasovou chutí a unikátní skleněnou lahví s typickým kuličkovýmuzávěrem. Tento perlivý nápoj je v Japonsku oblíbený již po generace a stal se symbolem japonských letních festivalů a nostalgie. Ramune vyniká svou originální prezentací - skleněná kulička uvnitř láhve slouží jako uzávěr a otevírání láhve speciálním plastovým uzávěrem je součástí autentického zážitku. Nápoj je vyroben z vody sycené oxidem uhličitým, fruktózového glukózového sirupu a přírodního aroma s vyváženou sladkostí a exotickou ananasovou příchutí, doplněnou o lehkou kyselost pro maximální osvěžení. Připraven k okamžitému použití, stačí pouze otevřít a vychutnat si autentický japonský zážitek s tropickým nádechem. Ramune je dokonalým doplňkem k asijským pokrmům, sushi, thajské kuchyni nebo jako zajímavé osvěžení během horkých dnů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nápoj Ramune s ananasovou příchutí - Tropický japonský osvěžující zážitek

Obecné informace o produktu

Hatakosen Ramune s ananasovou příchutí je legendární japonský perlivý nápoj, který kombinuje tropickou exotiku ananasu s tradičním japonským designem. Tento nápoj je okamžitě rozpoznatelný díky své unikátní skleněné láhvi s charakteristickým kuličkovým uzávěrem, který není jen funkční prvek, ale tvoří podstatnou část celého zážitku z pití Ramune.

Nápoj vyniká osvěžující a sladkou ananasovou příchutí, která evokuje tropické pláže a letní slunce. Chuť není příliš intenzivní ani umělá, ale nabízí vyváženou sladkost s lehkou kyselostí, která je charakteristická pro zralé ananasy. Složení zahrnuje vodu sycenou oxidem uhličitým pro příjemnou perlivost, fruktózový glukózový sirup pro sladkost, kyselinu citrónovou (E330) pro osvěžující kyselost, přírodní aromatické látky pro autentickou ananasovou chuť a barvivo E102 pro atraktivní žlutou barvu připomínající čerstvý ananas.

Ramune je připraven k okamžitému použití - nepotřebuje žádné míchání nebo speciální přípravu. Doporučuje se ho servírovat dobře vychlazený pro maximální osvěžení, a jediné, co musíte udělat, je otevřít láhev speciálním plastovým uzávěrem, který je součástí balení. Proces otevírání, kdy zatlačíte skleněnou kuličku dolů do láhve, je rituálem, který přispívá k jedinečnosti celého zážitku a je součástí japonské kultury již více než 140 let.

Původ a historie Ramune

Ramune má fascinující historii, která začíná v roce 1876 v japonském přístavu Kobe, kdy skotský farmaceut Alexander Cameron Sim poprvé vyrobil japonskou verzi této limonády. Název "Ramune" je japonská fonetická adaptace anglického slova "lemonade" (ラムネ), což odráží západní původ nápoje, který byl přizpůsoben japonským chuťovým preferencím.

Nápoj byl původně vyvinut jako zdravotní osvěžující tonic během horkých japonských letních měsíců a rychle si získal popularitu v japonské společnosti procházející obdobím Meiji (1868-1912), kdy se Japonsko otevíralo západním vlivům a modernizovalo se. Ramune se stal symbolem pokroku a modernizace, zatímco si zachoval svou vlastní japonskou identitu díky unikátnímu způsobu servírování.

Ikonický kuličkový uzávěr, známý jako "codd-neck bottle", byl vynalezen v roce 1872 britským inženýrem Hiramem Coddem. Tento revoluční mechanismus využívá tlak oxidu uhličitého v nápoji k utěsnění skleněné kuličky v hrdle láhve, čímž udržuje nápoj perlivý bez potřeby kovových uzávěrů, které byly v té době náchylné ke korozi. Když je láhev otevřena zatlačením kuličky dolů, kulička spadne do speciální komůrky v hrdle láhve, kde zůstane během pití a vytváří charakteristický klinkavý zvuk.

Ananasová příchuť je jednou z mnoha variant, které se vyvinuly v průběhu 20. století, když výrobci Ramune začali experimentovat s různými ovocnými příchutěmi, aby uspokojili měnící se chuťové preference konzumentů. Ananas, jako tropické ovoce symbolizující exotiku a luxus, se stal oblíbenou volbou, která přidává nádech tropického ráje k tradičnímu japonskému osvěžujícímu nápoji.

Během 20. století se Ramune stal neodmyslitelnou součástí japonských letních festivalů (matsuri), plážových výletů a pouťových slavností. Charakteristický zvuk otevírání láhve a klinkání kuličky o sklo se stal nostalgickou vzpomínkou pro generace Japonců a dnes je symbolem japonského léta a dětství. Značka Hatakosen je jedním z předních výrobců Ramune a je známá pro zachování tradiční kvality, zatímco nabízí širokou škálu moderních příchutí včetně této tropické ananasové varianty.

Zajímavosti o Ramune s ananasovou příchutí

Kuličkový uzávěr - inženýrský zázrak

Skleněná láhev Ramune s kuličkovým uzávěrem je inženýrským mistrovským dílem 19. století. Skleněná kulička je přesně kalibrována, aby dokonale padla do zúženého hrdla láhve. Když je nápoj uzavřen, tlak oxidu uhličitého uvnitř láhve vytlačuje kuličku nahoru proti gumovému těsnění, čímž vytváří dokonalý hermetický uzávěr. Tento geniální design nejen zachovává perlivost nápoje, ale také eliminuje potřebu kovových nebo korkových uzávěrů, které byly náchylné k degradaci.

Jak správně otevřít Ramune

Otevírání Ramune je rituál, který je součástí zážitku:

  • Odstraňte ochranný plastový kryt z vrcholu láhve
  • Umístěte speciální plastový otevírák (obvykle přiložený nebo přilepený na láhvi) na vrchol kuličky
  • Silně a rychle zatlačte dolů oběma palči - uslyšíte charakteristické prasknutí a syčení unikajícího CO2
  • Kulička spadne do speciální komůrky s výstupky uvnitř láhve, kde zůstane zachycena
  • Během pití bude kulička lehce klinkat o sklo, což vytváří autentický zvukový zážitek
  • Nenaklápějte láhev příliš rychle - perlivý nápoj může přetéct, pokud jste ho právě otevřeli

Ananas v japonské kultuře

Ananas má v Japonsku zvláštní postavení jako symbol luxusu a exotiky. Historicky byl ananas vzácným a drahým ovocem, které si mohli dovolit pouze bohatí, a stal se symbolem pohostinnosti a velkorysosti. V moderním Japonsku jsou ananasy stále považovány za prémiovое ovoce, často darované při speciálních příležitostech. Ananasová Ramune tak nese toto kulturní dědictví tropické exotiky a zvláštního postavení.

Barvivo a vzhled

Žlutá barva ananasové Ramune pochází z barviva E102 (tartrazin), syntetického azobarviva, které vytváří jasně žlutý odstín připomínající čerstvý ananas. Toto barvivo je široce používáno v potravinářském průmyslu a je schváleno pro použití v mnoha zemích. Vizuální prezentace je důležitou součástí zážitku z Ramune - zlatavá barva evokuje tropické slunce a zralé ananasy.

Perlivost a chuť

Ramune má jemnou až střední perlivost, která není tak agresivní jako u některých cola nápojů. Tato vyváženая perlivost dokonale doplňuje sladkou ananasovou chuť a vytváří osvěžující efekt, aniž by překryla jemné ovocné tóny. Kyselina citrónová přidává živost a zabraňuje přílišné sladkosti, čímž vytváří komplexní a osvěžující chuťový profil.

Ekologické aspekty a vratnost

Skleněné láhve Ramune jsou plně recyklovatelné a v Japonsku existuje tradice vratných lahví, kde lze prázdné láhve vrátit prodejcům a znovu naplnit. Tento systém je v souladu s japonskou filosofií mottainai (lítost nad plýtváním) a podporuje udržitelnou spotřebu. Skleněné láhve jsou také oblíbenými sběratelskými předměty a dekoračními prvky.

Tipy na použití a vychutnání

Jak nejlépe vychutnat ananasovou Ramune

Pro optimální zážitek z ananasové Ramune:

  • Důkladně vychlaďte na 4-8°C - studená Ramune je mnohem osvěživější a chuť je vyváženější
  • Otevírejte opatrně - studený perlivý nápoj má tendenci pěnit více
  • Pijte pomalu a vychutnejte si postupné uvolňování ovocných příchutí
  • Experimentujte s polohou láhve - různé úhly vytváří různé zvuky kuličky
  • Zavřete oči při prvním doušku a představte si tropickou pláž
  • Nevyhazujte láhev - skleněné láhve Ramune jsou sběratelské a dekorativní

Párování s jídlem

Ananasová Ramune výborně doplňuje různé pokrmy:

  • Asijská kuchyně - skvělý doplněk k sushi, sashimi, tempuře a yakitori
  • Thajské pokrmy - tropická chuť harmonizuje s thajskými curry a pad thai
  • Havajská kuchyně - perfektní kombinace s poke bowl, kalua pork nebo spam musubi
  • Pikantní jídla - sladkost ananasu vyvažuje pálivost korejského, thajského nebo indického jídla
  • Grilované meso - osvěžující kontrast k tučnému BBQ nebo yakitori
  • Mořské plody - tropická chuť doplňuje krevety, krabí maso a ryby
  • Sladké a kyselé pokrmy - harmonizuje s čínským sweet and sour

Kreativní využití ananasové Ramune

Ramune není jen pro pití - můžete ho kreativně využít:

  • Tropické popsicles - zmrazte do forem na nanuky pro osvěžující letní pochoutku
  • Tiki koktejly a mocktails - použijte jako mixer pro tropické nápoje s rumem nebo bez alkoholu
  • Ramune float - přidejte kopeček vanilkové nebo kokosové zmrzliny
  • Piña Colada twist - smíchejte s kokosovým mlékem pro bezalkoholovou verzi
  • Ananasové želé - vytvořte osvěžující dezert s agarem nebo želatinou
  • Sorbet - zmrazte a rozmixujte pro domácí ananasový sorbet
  • Glazura - redukujte na sirup pro glazuru na dorty, cupcakes nebo grilled ananas
  • Marinada - kyselost a sladkost Ramune zjemňuje vepřové nebo kuřecí maso
  • Smoothie - použijte jako tekutou základnu pro tropické smoothie

Tematické servírování

  • Havajské luau party - Ramune je perfektní pro tropické tematické večírky
  • Japonské matsuri - vytvořte atmosféru japonského festivalu
  • Plážový piknik - osvěžující doplněk k letním aktivitám
  • Sushi večeře - autentický japonský nápoj k japonskému jídlu
  • Dětské oslavy - zábavný a interaktivní nápoj pro děti
  • Fotografické momenty - unikátní design je ideální pro sociální média

Tipy pro zvládnutí kuličky

Kulička může být někdy výzvou pro začátečníky:

  • Držte láhev nakloněnou - kulička zůstane v dolní komoře stranou
  • Tlačte kuličku prstem přes otvor během pití
  • Použijte brčko - pomůže držet kuličku dole a usnadní pití
  • Pijte pomalu - rychlé pití způsobuje, že kulička blokuje tok častěji
  • Cvičte trpělivost - je to součást zážitku, ne chyba designu!

Časté otázky a odpovědi

Jaký je rozdíl mezi ananasovou a originální Ramune?

Originální Ramune má citronovou příchuť s neutrální, osvěžující chutí, zatímco ananasová verze nabízí sladší, tropičtější profil s výraznější ovocnou chutí. Ananasová varianta je sladší a má komplexnější chuť než originál, ale oba sdílejí stejnou ikonickou prezentaci a perlivost.

Je ananasová Ramune pálivější než jiné příchutě?

Ne, perlivost je přibližně stejná u všech příchutí Ramune. Intenzita perlivosti závisí více na teplotě a čerstvosti nápoje než na příchuti. Studená Ramune bude mít více perlivosti než teplá, a čerstvě vyrobená bude perlivější než stará.

Mohou děti pít ananasovou Ramune?

Ano, Ramune je vhodný pro děti, ale s několika upozorněními:

  • Obsah cukru - nápoj obsahuje fruktózový glukózový sirup, takže by měl být konzumován s mírou
  • Otevírání - malé děti mohou potřebovat pomoc dospělých při otevírání, protože to vyžaduje sílu
  • Kulička - dávejte pozor, aby děti nevyndávaly kuličku z láhve (mohla by být nebezpečná pro malé děti)
  • Barvivo E102 - některé děti mohou být citlivé na tartrazin

Obsahuje ananasová Ramune skutečnou ananasovou šťávu?

Ananasová Ramune je ochucena přírodními a umělými aromatickými látkami, ale neobsahuje nutně skutečnou ananasovou šťávu ve významném množství. Příchuť je navržena tak, aby evokovala chuť čerstvého ananasu, ale je vytvořena především prostřednictvím aromat. To je běžné u mnoha ochucených nealkoholických nápojů a umožňuje konzistentní chuť a delší trvanlivost.

Jak dlouho vydrží Ramune po otevření?

Ramune rychle ztrácí perlivost po otevření, protože kuličkový uzávěr nelze znovu uzavřít. Je nejlepší vypít nápoj během 10-20 minut po otevření pro optimální chuť a perlivost. Neotevřenou láhev lze skladovat při pokojové teplotě několik měsíců až let, v závislosti na datu spotřeby uvedeném na láhvi.

Proč má ananasová Ramune žlutou barvu?

Žlutá barva pochází z barviva E102 (tartrazin), syntetického azobarviva, které poskytuje jasně žlutý odstín připomínající čerstvý ananas. Toto barvivo je vizuálně atraktivní a pomáhá spotřebitelům identifikovat příchuť. Někteří lidé mohou být citliví na tartrazin, takže pokud máte známé alergie na azobarviva, měli byste to zvážit.

Mohu recyklovat láhev Ramune?

Ano! Skleněné láhve Ramune jsou 100% recyklovatelné. V Japonsku existuje tradice vratných lahví, ale ve většině ostatních zemí můžete láhev jednoduše recyklovat ve skleněném odpadu. Mnoho lidí si láhve také nechává jako dekoraci nebo sběratelský předmět díky jejich unikátnímu designu.

Je Ramune veganski a vegetariánský?

Ramune je vhodný pro vegetariány i vegany. Všechny ingredience jsou rostlinného nebo syntetického původu. Barvivo E102 je syntetické azobarvivo, nikoli živočišného původu, takže neobsahuje žádné živočišné produkty.

Shrnutí

Hatakosen Ramune s ananasovou příchutí je jedinečný japonský nápoj, který kombinuje tropickou exotiku ananasu s tradičním japonským designem a nostalgií. S více než 140letou historií je Ramune nejen osvěžujícím nápojem, ale kulturním symbolem Japonska, který ztělesňuje japonské léto, festivalovou atmosféru a radost z jednoduchých potěšení.

Sladká a osvěžující ananasová příchuť s vyváženou kyselostí a jemnou perlivostí činí tento nápoj dokonalým doplňkem k široké škále pokrmů, od tradičních japonských sushi a tempury až po thajské curry a havajské poke bowl. Tropický charakter ananasu přidává nádech exotiky a letního slunce do každého doušku.

Ikonická skleněná láhev s kuličkovým uzávěrem není jen nostalgickým designovým prvkem, ale tvoří podstatnou část celého zážitku z Ramune. Od vzrušení při otevírání láhve až po charakteristické klinkání kuličky během pití - každý aspekt je pečlivě navržen tak, aby vytvořil nezapomenutelný multisenzorický zážitek.

Ať už jste fanoušek japonské kultury, milovník tropických příchutí, nebo prostě hledáte zajímavý a osvěžující nápoj, ananasová Ramune vám nabízí více než jen hydrataci - nabízí cestu do světa japonské nostalgie s tropickým nádechem. Sdílejte tento unikátní nápoj s přáteli a rodinou, vytvářejte nové vzpomínky a staňte se součástí tradice, která spojuje generace po celém světě. S Hatakosen Ramune je každé pití malou oslavou japonské kultury, inovace a radosti ze života.

 

Návod k použití

Osvěžující japonský nápoj s tropickou ananasovou příchutí a ikonickým kuličkovým uzávěrem - otevřete speciálním uzávěrem a vychutnejte si autentický japonský zážitek. Ideální samostatně jako osvěžení nebo k asijským pokrmům, sushi, thajské nebo havajské kuchyni, grilovanému masu či jako zajímavý doplněk k tropickým dezertům.

Složení

voda sycená oxidem uhličitým, fruktózový glukózový sirup, látky určené k aromatizaci, citrónová E330, barvivo: E102

Alergie

neobsahuje

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní nealkoholické nápoje
Hmotnost: 0.457 kg
EAN: 4902494110028
Kuchyně: japonská
Země původu: Japonsko
Lepek: bez lepku
Glutamát: bez glutamátu
Pálivost: bez chilli
Nutriční hodnoty (100g):
Energie: 176 kj
Tuky: 0 g
z toho mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 10,6 g
z toho cukry: 8,4 g
Bílkoviny: 0 g
Sůl: 0,1 g
Alternativní názvy: ramune, ramune nápoj, japonská limonáda, ramune drink, ramune soda, ramuně, ramůne, ramune ananas, japonský nápoj s kuličkou, ramune pineapple

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola