1. Úvod do kimchi: Co to je a proč je tak oblíbené Kimchi je tradiční korejský pokrm ze zelí a další zeleniny, která je...
Asia Blog, Strana 2
Stojíte před regálem s asijskými potravinami a nevíte, co si vybrat? Lákají vás chutě čínské, thajské nebo japonské kuch...
Proč se vyplatí dochucovat rýži? Rýže je základní surovinou mnoha pokrmů, ale sama o sobě může působit fádně. Právě spr...
Proč řešit skladování uvařené rýže Možná si říkáte, že rýže je jednoduchá a bezpečná potravina. To je sice pravda, ale ...
Milujete asijskou kuchyni a doma se vám hromadí nejrůznější suroviny jako kokosové mléko, sójová omáčka nebo miso pasta?...
1. Co je kokosová mouka a kokosová dužina Kokosová mouka a kokosová dužina jsou dvě chutné a zdravé suroviny, které vzn...
Proč je důležité vědět, jak správně uvařit basmati rýži Basmati rýže je oblíbená pro svou vůni, dlouhá zrna a jemnou ch...
Co je umami a proč se o něm tolik mluví Umami je pátá základní chuť, která doplňuje sladkou, slanou, kyselou a hořkou. ...
Kimchi, korejský národní pokrm, je fermentovaná zelenina, která představuje dokonalé spojení chutí, vůní a zdravých prob...
Glutamát sodný (MSG) je jednou z nejdiskutovanějších přísad v potravinářském průmyslu. Zejména v asijské kuchyni má dlou...
V asijské gastronomii není nic ponecháno náhodě. Když se tradiční asijští kuchaři sklánějí nad svými pokrmy, pracují s k...
Pokud sledujete trendy ve světě gastronomie, určitě jste již zaznamenali rostoucí popularitu fermentovaných potravin. Je...