Mouka na indické Chapatti 5kg
Kód: 13126Detailní popis produktu
Mouka Elephant Atta se mele z vysoce kvalitní pšenice, má přirozeně nízký obsah soli, nasycených tuků a cukru a je zdrojem vlákniny. Mouka snadno absorbuje vodu, takže těsto je měkké a snadno se hněte a válí. Díky tomu zůstane vaše chapatti měkké a chutné po celé hodiny. Chapatti je jeden z druhů indického chleba, podávaný jako příloha (například ke curry). Je z velmi tenkého těsta a je velice podobný tortille z mexické kuchyně. Je důležitou součást indické kuchyně a ostatních kuchyní indického subkontinentu.
Složení: celozrnná mouka, celozrnná mouka z tvrdé pšenice
Alergie: pšenice
Recept
Suroviny: voda, olej
Příprava: Vezmeme mouku, vodu a sůl a uhněteme tuhé těsto. Jakmile je těsto hotové, nalijeme na jeho vnější stranu trochu rostlinného oleje. Poté necháme alespoň 30 minut odležet. Odtrhneme malý kousek těsta (cca velikosti vlašského ořechu). Pomocí válečku a suché mouky chapatti vyválíme do kulatého tvaru, co nejvíce natenko je možné. Vložíme vyválené chapatti na předehřátou těžkou pánev. Jakmile je hotová jedna strana, přetočíme na druhou. Když se na druhé straně objeví hnědé skvrny otočíme znovu. Použijeme kuchyňskou utěrku a chapatti lehce přitlačíme na pánev a zároveň otáčíme, aby se nafoukly. Uděláme křupavé podle potřeby a pokud chceme připravit máslové chapatti, dáme na připravené chapatti máslo. Servírujeme teplé s různými curry.
Použití
Skladujte na chladném a suchém místě. Mezi použitím balení uzavřete. Pokud používáte skladovací nádobu, ujistěte se, že je nejprve použita stará mouka.
Nutriční hodnoty (100g)
energie | 1484 kj |
tuky | 2,4 g |
z toho mastné kyseliny | 0,5 g |
sacharidy | 65 g |
z toho cukry | 1,5 g |
bílkoviny | 13 g |
sůl | 0,03 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouka |
---|---|
Hmotnost: | 5.05 kg |
Lepek: | obsahuje |
Glutamát: | neobsahuje |
Výrobce: | Elephant Atta |
Země původu: | Anglie |
Kuchyně: | Indická |
EAN: | 5015821159658 |
Velkoobchodní balení: | 1 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.