Asia Blog, Strana 5

Poznáte rozdíl mezi jarními a letními závitky?

Pokud patříte mezi milovníky asijské kuchyně, možná znáte dva oblíbené druhy závitků: jarní (Spring Roll) a letní (Summe...

Jak připravit smažené nudle

Smažené nudle patří mezi tradiční čínská jídla. Podávají se na mnoho různých způsobů, nejčastěji s masem a zelenino...

Jak uvařit rýži na Sushi

Sushi je jedním z nejznámějších japonských pokrmů. Tuto oblíbenou pochoutku si nemusíte dopřávat jen v japonsk...

Jak připravit závitky

Závitky jsou oblíbenou vietnamskou pochoutkou, která se často používá jako předkrm. Na závitky nemusíte jen do vietnamsk...

Jak se pije Saké

Saké je japonský alkoholický nápoj s bohatou historií vyráběný metodou několikanásobné fermentace rýže. Má jedinečn...

Jak připravit smaženou rýži

Smažená rýže je oblíbeným asijským pokrmem. Typická je pro pokrmy v oblasti východní, jihovýchodní a jihoasijské ku...

Jak používat kokosové mléko

Kokosové mléko se vyrábí z namleté dužiny kokosového ořechu a smíchává se s horkou vodou. Jedná se o hustou te...

Co se dává do Sushi

Sushi je tradiční a velmi známý japonský pokrm, na který nemusíte chodit jen do restaurace, ale můžete si ho připravit i...

Jak na křupavé jarní závitky Chả Giò

V tomto článku přinášíme několik tipů na správnou přípravu vietnamských smažených závitků Chả Giò (Ném Ran). Tyto z...

Shiitake - houba dlouhověkosti

Houba shiitake, známá jako houževnatec jedlý (Lentinula edodes), pochází z jihovýchodní Asie. Název shiitake pocház...

Jak rolovat sushi

Sushi je japonský pokrm, jehož nejdůležitější složkou je ochucená rýže. Sushi si můžete dopřát v některé z jap...

Co je wasabi pasta

Objevte kouzlo jedinečné japonské kuchyně, která ukrývá mnoho překvapení. Její pestrost vás příjemně překvapí. Japonským...