Směs na guláš Caldereta (Filipíny) 50g
Kód: 16504Detailní popis produktu
Kaldereta nebo Caldereta je kozí guláš z Filipín . Varianty pokrmu používají hovězí , kuřecí nebo vepřové maso. Kozí maso je obvykle dušené se zeleninou a jaterní pastou. Zelenina může zahrnovat rajčata, brambory, olivy, papriky a feferonky. Kaldereta někdy zahrnuje rajčatovou omáčku. Název Caldereta je odvozen od španělského slova caldera, což znamená kotel. Jídlo je podobné masovým gulášům z Pyrenejského poloostrova a přinesli je na Filipíny Španělé během své 300leté okupace na Filipínách. Má také podobnost s afritadou a mechadem , že jako přísady používá rajčata, brambory, mrkev a papriky. Kaldereta se podává při zvláštních příležitostech, večírcích a slavnostech.
Složení: rajčatový prach, třtinový cukr, sůl, rýžová mouka, kapie, česnek, chilli, oregano, bazalka, rozmarýn, kvasnice, regulátor kyselosti E330
Alergie: pšenice, ryby, arašídy, sója, celer, měkýši
Recept
Suroviny: 10 porcí: směs na guláš Caldereta, 1 kg hovězího masa (Hrudí na kostky), olej, 500ml vody, 190g brambor, 190g mrkve, 1 paprika, 100g čerstvého hrášku, 28g vypeckovaných oliv, rýže
Příprava: Na oleji prudce osmahněte hovězí maso nakrájené na kostky. Přidejte 500ml vody a přiveďte k varu. Přidejte kořenící směs Caldereta a promíchejte. Přidejte nakrájené brambory a mrkev a povařte. Nakonec přidejte zbývající zeleninu (papriku, hrášek a případně 28g zelených oliv), Vařte do změknutí a podávejte s rýží.
Nutriční hodnoty (100g)
energie | 1260 kj |
tuky | 0 g |
z toho mastné kyseliny | 0 g |
sacharidy | 66 g |
z toho cukry | 32 g |
bílkoviny | 7,1 g |
sůl | 18,1 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kořenící směsi |
---|---|
Hmotnost: | 0.055 kg |
Kuchyně: | filipínská |
Země původu: | Filipíny |
Výrobce: | Mama Sita's |
? VO balení (ks): | 24 |
EAN: | 4804888804103 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.