Vážení zákazníci, objednávky přijaté v týdnu od 24.6. do 1.7. budou expedovány 4.7. (pondělí)

Recept | Vietnamská polévka Pho Bo

Kód: 2740
Recept
Značka: ROSELAN
380 Kč / sada
Skladem (8 sada)
Možnosti doručení

Pho v překladu znamená ‚‚široké placaté nudle‘‘. Zároveň je to jídlo, jehož základem je silný horký vývar, doplněný širokými rýžovými nudlemi, tenkými plátky masa a hromadou čerstvých bylinek. Obvykle se o něm mluví jako o polévce, nenechte se ale tímto názvem zmýlit. Pho se ve Vietnamu jí jako hlavní chod nejčastěji k snídani, ale také kdykoliv jindy během dne. Ráno vás postaví na nohy, v poledne zasytí a večer příjemně unaví. Každá rodina ho vaří podle vlastního receptu a i v bistrech a restauracích Pho můžete ochutnat připravené na spoustu různých způsobů.

Abychom Vám usnadnili přípravu tohoto asijského jídla, tak jsme vám všechny potřebné suroviny přidali do níže uvedené sady, která obsahuje také jednoduchý a srozumitelný recept na přípravu. Uvedený recept může samozřejmě sloužit pouze pro vaši inspiraci s použitím surovin, které již máte doma.

Suroviny obsažené v této sadě

Rýžové nudle na polévku Pho 4mm 200g
Bujón - Pho Bo (hovězí) 75g
Pasta na polévku Pho (Vietnam) 50g
Skořice - celá 50g
Badyán celý (Star Anise) 50g
Fazolové výhonky 425g
Omáčka Sriracha - Originál 200ml
Recept na vietnamskou polévku Pho

Detailní informace

Detailní popis produktu

Co to vlastně je? Pho v překladu znamená ‚‚široké placaté nudle‘‘. Zároveň je to jídlo, jehož základem je silný horký vývar, doplněný širokými rýžovými nudlemi, tenkými plátky masa a hromadou čerstvých bylinek. Obvykle se o něm mluví jako o polévce, nenechte se ale tímto názvem zmýlit. Pho se ve Vietnamu jí jako hlavní chod nejčastěji k snídani, ale také kdykoliv jindy během dne. Ráno vás postaví na nohy, v poledne zasytí a večer příjemně unaví. Každá rodina ho vaří podle vlastního receptu a i v bistrech a restauracích Pho můžete ochutnat připravené na spoustu různých způsobů.

Nejoblíbenější variantou je Pho Bo z hovězího vývaru. V základu se servíruje s tenkými plátky hovězího masa, širokými rýžovými nudlemi a jarní cibulkou. Pro dochucení nesmí chybět limetka nebo citrón, chilli papričky, čerstvé bylinky, mungo klíčky a bambusové výhonky. Pokud máte rádi krvavé steaky, pravděpodobně oceníte Pho Bo Tai, ve kterém se syrové plátky masa pouze přelijí horkým vývarem. Pokud neradi hovězí, pochutnáte si na Pho Ga z drůbežího vývaru s kousky drůbežího masa. Tradičně se připravuje ze slepice, ale u nás se častěji setkáte s kuřecí variantou. Zkrátka nepřijdou ani vegetariáni a vegani, v nabídce některých bister najdou Pho s tofu a zeleninovým vývarem.

obrazek jidla_pho_wide

Recept | Vietnamská hovězí polévka Pho Bo

Fenomenální vietnamská polévka plná čerstvých bylinek!

Vietnamskou polévku Pho si nyní můžete připravit jednoduše u vás doma a to díky našemu receptu, který je součástí sady obsahující také nezbytné základní suroviny pro přípravu tohoto pokrmu. Vybrali jsme pro vás ty nejkvalitnější autentické potraviny, jejichž použitím dosáhnete dokonalého výsledku srovnatelného s originálem. Daný recept jsme pro vás osobně vyzkoušeli a můžeme potvrdit, že výsledek byl opravdu úžasný!

Porcí 4
Příprava 10 minut
Vaření 20 minut
Kuchyně Vietnamská

Suroviny

  • 200g rýžových nudlí
  • 250g falešné svíčkové (na velmi tenké plátky)
  • bujón Pho Bo
  • pasta na polévku Pho
  • 1 bílá cibule na čtvrtky
  • 1 svitek skořice
  • 2 kusy badyánu
  • svazek koriandru
  • 2 kusy jarní cibulky na proužky
  • 1 ks červené cibule na tenké měsíčky
  • fazolové klíčky mungo
  • 1 limetka, chilli papričky a lístky bazalky na ozdobu
  • Sriracha omáčka
  • Hoi Sin omáčka

Příprava

  1. Nejprve si připravte nudle, které dejte na hodinu namočit do studené vody.
  2. V hrnci si připravte hovězí vývar ze dvou kostek bujońu Pho bo rozpuštěného v 1 litru vody.
  3. Do vývaru přidejte pastu na polévku Pho, kousky cibule, 1 skořici a 2 badyány.
  4. Vývar s kořením přiveďte k varu a povařte 5 minut.
  5. Do vývaru vložte plátky hovězího masa a krátce povařte. Uvařené maso vyjměte (maso je též možné přelít vařícím vývarem až přímo v miskách při servírování).
  6. Nudle krátce (30 sekund) uvařte v sítku v horké vodě a rovnou rozdělte do misek (nudle v misce ještě nabobtnají).
  7. Na nudle rozložte maso a přidejte nasekaný koriandr, jarní cibulku i nakrájenou červenou cibuli. Vše nakonec zalijte horkým vývarem.
  8. Ozdobte klíčky fazolí mungo, bazalkou, limetkou a chilli papričkami.
  9. Podávejte horké. Pro dochucení polévky servírujte společně s omáčkou Sriracha
  10. Tip: maso se na tenké plátky krájí lépe, když ho předem necháte ztuhnout v mrazáku.

Doplňkové parametry

Kategorie: Polévky
Hmotnost: 1.2 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení