Recept | Thajská pikantní polévka Tom Yum Goong Nam Khon

Kód: 2722
Recept
Značka: ROSELAN
350 Kč –9 %
obrazek jidla tom yum
350 Kč –9 % 320 Kč / sada
Skladem (>10 sada)
Možnosti doručení

Tradiční ostrá polévka Tom Yum patří bezesporu mezi nejznámější thajské pokrmy. Voní čerstvými bylinkami, je pikantní, nakyslá a přitom sladce kořeněná. Je ochucena chilli papričkami, citrónovou šťávou, čerstvým kořením, dále pak šalotkou, kokosovým mlékem, hlívou ústřičnou, celerem, cibulí, citrónovou trávou a listy limetky.

Abychom Vám usnadnili přípravu tohoto asijského jídla, tak jsme vám všechny potřebné suroviny přidali do níže uvedené sady, která obsahuje také jednoduchý a srozumitelný recept na přípravu. Uvedený recept může samozřejmě sloužit pouze pro vaši inspiraci s použitím surovin, které již máte doma.

Suroviny obsažené v této sadě

Pasta na polévku Tom Yum 30g
Kokosové mléko 330ml
Sušené limetové listy 10g
Rybí omáčka 200ml
Bujón - Pho Ga (kuřecí) 75g
Rýžový olej 500ml
Recept na thajskou pikantní polévku Tom Yum

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tradiční ostrá polévka Tom Yum patří bezesporu mezi nejznámější thajské pokrmy. Voní čerstvými bylinkami, je pikantní, nakyslá a přitom sladce kořeněná. Je ochucena chilli papričkami, citrónovou šťávou, čerstvým kořením, dále pak šalotkou, kokosovým mlékem, hlívou ústřičnou, celerem, cibulí, citrónovou trávou a listy limetky.

Před samotným podáváním se polévka posype čerstvými posekanými aromatickými bylinkami, jako jsou listy koriandru, bazalky nebo jarní cibulkou. Můžete do ní přidat kuřecí či rybí maso nebo žampióny. Nejznámější je však její verze s krevetami, nazývána Tom Yum Goong. Tato thajská pikantní polévka se řadí mezi deset nejlepších thajských jídel. Polévka je opravdu delikátní a rozhodně stojí za to ji ochutnat!

obrazek jidla_tom yum_wide

Recept | Thajská pikantní polévka Tom Yum

Připravte si tuto polévku doma - je to neskutečně snadné a tisíckrát chutnější a zdravější!

Thajskou pikantní polévku Tom Yum si nyní můžete připravit jednoduše u vás doma a to díky našemu receptu, který je součástí sady obsahující také nezbytné základní suroviny pro přípravu tohoto pokrmu. Vybrali jsme pro vás ty nejkvalitnější autentické potraviny, jejichž použitím dosáhnete dokonalého výsledku srovnatelného s originálem. Daný recept jsme pro vás osobně vyzkoušeli a můžeme potvrdit, že výsledek byl opravdu úžasný!

Porcí 4
Příprava 10 minut
Vaření 20 minut
Kuchyně

Thajská

Suroviny 

  • 3 lžíce oleje
  • 300 g středních loupaných krevet
  • sůl a pepř
  • 4 ks žampionů
  • 8 ks cherry rajčátek
  • 1 jarní cibulka
  • 1 cibule
  • 1 balení kořenící pasty na polévku Tom Yum
  • 500 ml vody
  • 1/2 kostky kuřecího bujónu
  • 250ml kokosového mléka
  • šťáva z jedné limetky
  • rybí omáčka na dochucení
  • 2 polévkové lžíce nasekaných lístků koriandru
  • 2 lístky limetových listů Kafir
  • 1 chilli paprička

Příprava

  1. Připravte zeleninu - nakrájejte cherry rajčata na půlky, cibule na měsíčky, žampiony na plátky a jarní cibulku na kolečka.
  2. Ve woku rozehřejte olej na střední teplotu a přidejte krevety, sůl a pepř.
  3. Za občasného míchání krevety smažte do růžova (asi 2-3 minuty) a dejte stranou
  4. Do woku nalijte 0,5l vody, přidejte kořenící pastu na polévku Tom Yum a kuřecí bujón. Prohřejte po dobu 1 minuty.
  5. Přidejte nakrájené žampiony, cibuli, jarní cibulku, cherry rajčata a 2 lístky limetových listů Kafir. Přiveďte k varu.
  6. Postupně přidejte kokosové mléko a provařte společně se zeleninou po dobu 1 - 2 minut.
  7. Snižte teplotu, polévku nechte po dobu 8 - 10 minut zredukovat.
  8. Přidejte krevety a dochuťte limetkovou šťávou a rybí omáčkou.
  9. Podávejte ozdobené lístky koriandru a kolečky chilli papričky.

Doplňkové parametry

Kategorie: Polévky
Hmotnost: 1.643 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: