Vážení zákazníci, objednávky přijaté v týdnu od 24.6. do 1.7. budou expedovány 4.7. (pondělí)

Recept | Thajská lepkavá rýže Mango Sticky Rice

Kód: 2749
Recept
Značka: ROSELAN
318 Kč / sada
Skladem (8 sada)
Možnosti doručení

Lepkavá rýže s mangem je lahodný thajský dezert, který překvapivě snadno vyrobíte i doma. Připravuje se z rýže, čerstvého manga a kokosového mléka. Ať už máte rýžovar nebo ne, budete moci připravit tento oblíbený dezert stejně dobře jako v autentické thajské restauraci. Pokud máte rádi kokos a mango, určitě tento jednoduchý recept na teplý a lahodný dezert vyzkoušejte.

Abychom Vám usnadnili přípravu tohoto asijského jídla, tak jsme vám všechny potřebné suroviny přidali do níže uvedené sady, která obsahuje také jednoduchý a srozumitelný recept na přípravu. Uvedený recept může samozřejmě sloužit pouze pro vaši inspiraci s použitím surovin, které již máte doma.

Suroviny obsažené v této sadě

Lepkavá rýže BETTER 1kg
Kokosové mléko 16% 500ml
Palmový cukr - sypký 400g
Rýžová mouka 400g
Recept na thajskou lepkavou rýži s mangem (Mango sticky rice)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Lepkavá rýže s mangem je lahodný thajský dezert, který překvapivě snadno vyrobíte i doma. Připravuje se z rýže, čerstvého manga a kokosového mléka. Ať už máte rýžovar nebo ne, budete moci připravit tento oblíbený dezert stejně dobře jako v autentické thajské restauraci. Pokud máte rádi kokos a mango, určitě tento jednoduchý recept na teplý a lahodný dezert vyzkoušejte.

Co je thajská lepkavá rýže?

Klíčovou složkou tohoto receptu je použití správné rýže.  Tato rýže je známá jako lepkavá, nebo také sladká či vosková rýže. Slovo "lepkavý" znamená, že po uvaření rýže lepí, neznamená to, že rýže obsahuje lepek (neobsahuje žádný lepek).

Je to krátkozrnná rýže, která se liší od běžné bílé rýže obsahem amylózy a amylopektinu, což jsou dvě složky škrobu. Lepkavá rýže má hladiny amylopektinu mnohem vyšší než ostatní rýže a téměř žádnou amylózu. Když se horká voda dostane do kontaktu s amylopektinem, molekuly škrobu se oddělí a my skončíme s lepkavou a nadýchanou rýží.

obrazek jidla_sticky rice_wide

Recept | Thajská lepkavá rýže s mangem (Mango sticky rice)

Na tento výborný, orientální dezert již nemusíte chodit do své oblíbené asijské restaurace. Připravte si ho doma, je to tak snadné!

Thajskou lepkavou rýži s mangem si nyní můžete připravit jednoduše u vás doma a to díky našemu receptu, který je součástí sady obsahující také nezbytné základní suroviny pro přípravu tohoto pokrmu. Vybrali jsme pro vás ty nejkvalitnější autentické potraviny, jejichž použitím dosáhnete dokonalého výsledku srovnatelného s originálem. Daný recept jsme pro vás osobně vyzkoušeli a můžeme potvrdit, že výsledek byl opravdu úžasný!

Porcí 4
Příprava 10 minut (+ minimálně 4 hodiny na namáčení rýže)
Vaření 30 minut
Kuchyně Thajská

Suroviny na lepkavou rýži s mangem

  • 300ml kokosového mléka
  • 180g lepkavé rýže
  • 3 lžíce palmového cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 velké mango nakrájené na plátky

Suroviny na kokosový krém

  • 200 ml kokosového mléka
  • 1/4 lžička soli
  • 1 lžíce palmového cukru (nebo dle chuti)
  • 1/2 lžičky rýžové mouky

Příprava

  1. Lepkavou rýži properte ve studené vodě. Začne se uvolňovat přebytečný škrob a voda tím pádem zbělá. Vodu vylijte, přilijte novou a opět properte. Celý proces zopakujte 5-7 krát, dokud nebude voda průhledná.
  2. K vyprané rýži přilijte vodu, aby byla kus nad ní a nechte minimálně 4 hodiny rýži namočenou (nejlépe přes noc). 
  3. Vodu slijte a rýži nechte minimálně 30 minut odkapat. Poté uvařte (nejlépe v páře).
  4. Do hrnce nalijte kokosové mléko, přidejte cukr i sůl, přiveďte k varu, posléze stáhněte teplotu na střední plamen a svařte výrazný sladko-slaný sirup.
  5. Jakmile bude rýže napařená, vyklopte ji do misky, zalijte ji kokosovým sirupem a lehce promíchejte. Přiklopte misku talířkem a nechte 15 minut odpočívat, aby rýže nasákla sirup.
  6. Půl lžičky rýžové mouky rozkvedlejte v troše kokosového mléka, nechte stranou.
  7. Do hrnce od sirupu vlijte zbytek kokosového mléka, přidejte sůl a cukr a přiveďte znovu k varu. Poté přilijte směs rýžové mouky s mlékem, tím se krém zahustí, stáhněte teplotu na minimum a nechte odstát.
  8. Jemně promíchejte rýži a pokud nevstřebala veškěrý sirup, nechte ještě na dalších 10 minut odstát.
  9. Servírujte kopeček rýže, dozdobte nakrájeným mangem a zalijte kokosovým krémem.

Doplňkové parametry

Kategorie: Dezerty
Hmotnost: 2.408 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení