Recept | Thajská lepkavá rýže Mango Sticky Rice
Kód: 2749Související produkty
Detailní popis produktu
Lepkavá rýže s mangem je lahodný thajský dezert, který překvapivě snadno vyrobíte i doma. Připravuje se z rýže, čerstvého manga a kokosového mléka. Ať už máte rýžovar nebo ne, budete moci připravit tento oblíbený dezert stejně dobře jako v autentické thajské restauraci. Pokud máte rádi kokos a mango, určitě tento jednoduchý recept na teplý a lahodný dezert vyzkoušejte.
Co je thajská lepkavá rýže?
Klíčovou složkou tohoto receptu je použití správné rýže. Tato rýže je známá jako lepkavá, nebo také sladká či vosková rýže. Slovo "lepkavý" znamená, že po uvaření rýže lepí, neznamená to, že rýže obsahuje lepek (neobsahuje žádný lepek).
Je to krátkozrnná rýže, která se liší od běžné bílé rýže obsahem amylózy a amylopektinu, což jsou dvě složky škrobu. Lepkavá rýže má hladiny amylopektinu mnohem vyšší než ostatní rýže a téměř žádnou amylózu. Když se horká voda dostane do kontaktu s amylopektinem, molekuly škrobu se oddělí a my skončíme s lepkavou a nadýchanou rýží.
Recept | Thajská lepkavá rýže s mangem (Mango sticky rice)
Na tento výborný, orientální dezert již nemusíte chodit do své oblíbené asijské restaurace. Připravte si ho doma, je to tak snadné!
Thajskou lepkavou rýži s mangem si nyní můžete připravit jednoduše u vás doma a to díky našemu receptu, který je součástí sady obsahující také nezbytné základní suroviny pro přípravu tohoto pokrmu. Vybrali jsme pro vás ty nejkvalitnější autentické potraviny, jejichž použitím dosáhnete dokonalého výsledku srovnatelného s originálem. Daný recept jsme pro vás osobně vyzkoušeli a můžeme potvrdit, že výsledek byl opravdu úžasný!
Porcí | 4 |
Příprava | 10 minut (+ minimálně 4 hodiny na namáčení rýže) |
Vaření | 30 minut |
Kuchyně | Thajská |
Suroviny na lepkavou rýži s mangem
|
Suroviny na kokosový krém
|
Příprava
|
Doplňkové parametry
Kategorie: | Dezerty |
---|---|
Hmotnost: | 2.408 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.