Recept | Thajské červené kari Thai Red Curry

Kód: 2728
Recept
Značka: ROSELAN
435 Kč / sada
Skladem (7 sada)
Možnosti doručení

Červené kari je jedním z nejběžnějších druhů kari v Thajsku. Kombinuje červenou kari pastu, kokosové mléko, zeleninu a maso do lahodného a vydatného jídla, plného exotických chutí. Základem je červená kari pasta a kokosové mléko a jejich spojením vzniká dokonale vyvážený, krémový a svěží pokrm, který je současně i příjemně pikantní. Toto jídlo se jí všude v Thajsku a lze jej nalézt jak ve špičkových restauracích tak i v neformálních autentických restauracích.

Abychom Vám usnadnili přípravu tohoto asijského jídla, tak jsme vám všechny potřebné suroviny přidali do níže uvedené sady, která obsahuje také jednoduchý a srozumitelný recept na přípravu. Uvedený recept může samozřejmě sloužit pouze pro vaši inspiraci s použitím surovin, které již máte doma.

Suroviny obsažené v této sadě

Červená kari pasta Red Curry 50g
Kokosové mléko 16% 500ml
Rybí omáčka 200ml
Sušené limetové listy 10g
Kokosový cukr - sypký 300g
Jasmínová rýže Thai 1kg
Recept na thajské červené kari s jasmínovou rýží (Thai Red Curry)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Červené kari je jedním z nejběžnějších druhů kari v Thajsku. Kombinuje červenou kari pastu, kokosové mléko, zeleninu a maso do lahodného a vydatného jídla, plného exotických chutí. Základem je červená kari pasta a kokosové mléko a jejich spojením vzniká dokonale vyvážený, krémový a svěží pokrm, který je současně i příjemně pikantní. Toto jídlo se jí všude v Thajsku a lze jej nalézt jak ve špičkových restauracích tak i v neformálních autentických restauracích.

Pasta je vytvořena ze suchých červených chilli papriček, které jsou smíchány s voňavým thajským kořením, jako je šalotka, česnek, galangal, listy kafírové limetky, citronová tráva, pasta z krevet, koriandr a kmín. Červené kari se obvykle podává s obyčejnou rýží a jí se hlavně k obědu nebo večeři. 

obrazek jidla_curry_wide

Recept | Thajské červené kari (Thai Red Curry)

Zapomeňte na objednávání jídla s sebou a připravte si vlastní thajské červené kari doma! Příprava tohoto klasického pokrmu zabere pouhých 15 minut a je plný chuti.

Thajské červené kari s jasmínovou rýží si nyní můžete připravit jednoduše u vás doma a to díky našemu receptu, který je součástí sady obsahující také nezbytné základní suroviny pro přípravu tohoto pokrmu. Vybrali jsme pro vás ty nejkvalitnější autentické potraviny, jejichž použitím dosáhnete dokonalého výsledku srovnatelného s originálem. Daný recept jsme pro vás osobně vyzkoušeli a můžeme potvrdit, že výsledek byl opravdu úžasný!

Porcí 2
Příprava 10 minut
Vaření 10 minut
Kuchyně Thajská

Suroviny

  • 200g jasmínové rýže
  • 400g vykostěného kuřecího stehenního masa bez kůže
  • 50g červené kari pasty
  • 500ml kokosového mléka
  • 140g busových výhonků
  • 2 - 3 chilli papričky
  • 5 lístků limetových listů
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky (nebo dle potřeby)
  • 6 lístků bazalky

Příprava

  1. Dejte vařit rýži - rýži propláchněte studenou vodou, na 1 porci rýže přidejte 1,2 porce vody. Rýži vařte v hrnci přiklopenou po dobu 15 minut. Poté promíchejte a nechte ještě 10 minut odpočinout.
  2. Nakrájejte kuřecí maso na kostky a chilli papričky na kolečka.
  3. Do hrníčku s teplou vodou vložte 5 sušených listů kafírové limetky, aby pomalu změkly
  4. Do wok pánve nalijte polovinu kokosového mléka a zahřejte, aby se sotva vařilo. Přidejte červenou chilli pastu a dobře promíchejte.
  5. Zedukujte směs mléka a pasty, dokud nebude hustá a krémová. Přidejte kokosový cukr a míchejte, dokud se úplně nerozpustí.
  6. Přidejte kuřecí maso a vmíchejte je do směsi červeného kari. Smažte na mírném až středním ohni, dokud není maso zcela propečené a pánev suchá a lepkavá.
  7. Přidejte druhou polovinu kokosového mléka a dobře promíchejte. Přidejte bambusové výhonky a přiveďte zpět k varu.
  8. Ochutnejte kari, mělo by mít lehce nasládlou chuť, trochu pikantní a trochu slanou. Pokud je málo slané přidejte rybí omáčku.
  9. Přidejte nakrájené chilli papričky a 5 listů kafírové limetky. Vše pořádně promíchejte a 2-3 minuty pomalu přivedeme k varu.
  10. Servírujte v misce společně s rýží. Ozdobte chilli papričkami a lístky bazalky.

Doplňkové parametry

Kategorie: Hlavní jídla
Hmotnost: 2.891 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení