Vážení zákazníci, objednávky přijaté v týdnu od 24.6. do 1.7. budou expedovány 4.7. (pondělí)

Recept | Japonské smažené nudle Yaki Udon

Kód: 3010
Recept
Značka: ROSELAN
398 Kč / sada
Skladem (3 sada)
Možnosti doručení

Yaki Udon v japonštině znamená „smažený udon“. Je to pokrm z restovaných Udon nudlí s masem, zeleninou, sójovou omáčkou a vínem Mirin. Udon nudle jsou tlusté pšeničné nudle vyrobené z pšeničné mouky, vody a soli. Nudle Udon jsou veganské a bez obsahu mléka. Často se podávají v polévce, díky své tloušťce jsou ale skvělé i na smažení. Tloušťka nudlí jim dodává příjemnou texturu a také jim umožňuje snadné propojení s omáčkami a kořením.

Abychom Vám usnadnili přípravu tohoto asijského jídla, tak jsme vám všechny potřebné suroviny přidali do níže uvedené sady, která obsahuje také jednoduchý a srozumitelný recept na přípravu. Uvedený recept může samozřejmě sloužit pouze pro vaši inspiraci s použitím surovin, které již máte doma.

Suroviny obsažené v této sadě  

Nudle Udon 300g
Sezamový olej 150ml
Japonské rýžové víno Mirin 400ml
Světlá sojová omáčka Superior 150ml
Sezamová semínka - světlá 100g
Sušené chilli - velké 75g
Recept na japonské  smažené Udon nudle s vepřovým masem a jarní cibulkou (Yaki Udon)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Yaki Udon v japonštině znamená „smažený udon“. Je to pokrm z restovaných Udon nudlí s masem, zeleninou, sójovou omáčkou a vínem Mirin. Udon nudle jsou tlusté pšeničné nudle vyrobené z pšeničné mouky, vody a soli. Nudle Udon jsou veganské a bez obsahu mléka. Často se podávají v polévce, díky své tloušťce jsou ale skvělé i na smažení. Tloušťka nudlí jim dodává příjemnou texturu a také jim umožňuje snadné propojení s omáčkami a kořením.

Tento recept na Yaki Udon s vepřovým masem a zeleninou je chutné jídlo, které lze velmi jednoduše obměňovat. Vepřové maso můžete nahradit kuřecím, hovězím nebo tofu a použít jakoukoli zeleninu, kterou máte po ruce.

obrazek jidla_udon_wide

Recept | Japonské  smažené Udon nudle s vepřovým masem a jarní cibulkou (Yaki Udon)

Pokud máte rádi nudle, určitě si zamilujete toto jednoduché, ale velmi chutné jídlo, připravené za 20 minut! 

Japonské  smažené Udon nudle s vepřovým masem a jarní cibulkou (Yaki Udon) si nyní můžete připravit jednoduše u vás doma a to díky našemu receptu, který je součástí sady obsahující také nezbytné základní suroviny pro přípravu tohoto pokrmu. Vybrali jsme pro vás ty nejkvalitnější autentické potraviny, jejichž použitím dosáhnete dokonalého výsledku srovnatelného s originálem. Daný recept jsme pro vás osobně vyzkoušeli a můžeme potvrdit, že výsledek byl opravdu úžasný! 

Porcí 4
Příprava 10 minut
Vaření 20 minut
Kuchyně Japonská

Suroviny

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • nakrájené zelí z ¼ střední hlávky
  • 300 g nudlí Udon
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 250 g mletého vepřového masa
  • 5 jarních cibulek - bílé a světle zelené části nahrubo nasekané a zvlášť tmavě zelené části na tenké plátky
  • 2 lžičky jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1/2 lžičky drceného sušeného chilli (nebo dle chuti)
  • 80 ml vína Mirin
  • 80 ml světlé sójové omáčky
  • 2 lžíce restovaných sezamových semínek

 Příprava

  1. Zahřejte 1 lžíci oleje ve velké pánvi nebo woku na středně vysokou teplotu. Přidejte zelí a za častého promíchávání restujte 4 minuty, dokud okraje nezhnědnou. Snižte teplotu na minimum a za častého promíchávání pokračujte ve vaření, dokud nejtlustší části listů zelí nezměknou. Dejte stranou.
  2. Nudle vložte do vařící vody a vařte po dobu 4-6 minut, dokud nejsou měkké. Poté zceďte a propláchněte. Přendejte do misky a pokapejte je sezamovým olejem. Do misky s nudlemi přidejte orestované zelí a promíchejte.
  3. V pánvi zahřejte na středně vysokou teplotu 1 lžíci oleje, přidejte vepřové maso a rozetřete jej po povrchu pánve. Vepřové maso restujte bez míchání asi 3 minuty, dokud není spodní strana hnědá. Když je vepřové maso opečené, rozdělte ho na malé kousky, promíchejte a restujte ještě asi 1 minutu.
  4. Přidejte nakrájenou jarní cibulku (světlé části), zázvor a chilli. Pokračujte v restování po dobu 1 minuty a promíchávejte, dokud cibulka nezměkne.
  5. Do pánve přidejte připravenou směs nudlí Udon, víno Mirin a sójovou omáčku. Za stálého míchání restujte asi 1 minutu, dokud nejsou nudle obalené v omáčce.
  6. Pánev dejte stranou, přidejte 1 polévkovou lžíci sezamových semínek a tmavě zelené části jarní cibulky. Promíchejte.
  7. Před podáváním lehce posypte sezamovými semínky.

Doplňkové parametry

Kategorie: Hlavní jídla
Hmotnost: 1.896 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení