Recept | Indonéská smažená rýže Nasi Goreng

Kód: 2968
Novinka Recept
Značka: ROSELAN
520 Kč / sada
Skladem (1 sada)
Možnosti doručení

Nasi Goreng neboli smažená rýže pochází z Indonésie, kde ji koupíte u každého pouličního stánku. Její příprava je rychlá a chutná skvěle. Není divu, že si toto jídlo z jihovýchodní Asie zamiloval celý svět! Naučíme Vás jednoduchý recept jak si toto jídlo připravíte u Vás v domácích podmínkách a to tak, že bude srovnatelné s originálem. 

Abychom Vám usnadnili přípravu tohoto asijského jídla, tak jsme vám všechny potřebné suroviny přidali do níže uvedené sady, která obsahuje také jednoduchý a srozumitelný recept na přípravu. Uvedený recept může samozřejmě sloužit pouze pro vaši inspiraci s použitím surovin, které již máte doma.

Suroviny obsažené v této sadě  

Rýže Basmati 1kg (Indie)
Pasta na smaženou rýži Nasi Goreng (Indonésie) 50g
Rýžový olej King 500ml
Krevetové chipsy Krupuk - Ovál 250g
Restovaná cibulka - delikates 200g
Sambal Nasi Goreng 180g
Recept na indonéskou smaženou rýži Nasi Goreng

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nasi goreng neboli smažená rýže pochází z Indonésie, kde ji koupíte u každého pouličního stánku. Její příprava je rychlá a chutná skvěle. Není divu, že si toto jídlo z jihovýchodní Asie zamiloval celý svět! Naučíme Vás jednoduchý recept jak si toto jídlo připravíte u Vás v domácích podmínkách a to tak, že bude srovnatelné s originálem. 

Nasi Goreng v doslovném překladu znamená "smažené rýže" (v jazyku Bahasa - Indonésie). Vzrušující chutě jsou vytvořené kombinací tamarindu a chilli. Z jídla tato kombinace činí více než jen obyčejnou smaženou rýži. Jedná se o velmi speciální smaženou rýži, která je národním pokrmem Indonésie a je jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších indonéských jídel na celém světě.

obrazek jidla_nasi goreng wide

Recept | Indonéská smažená rýže Nasi Goreng

Nejpopulárnější smažená rýže na světě!

Indonéskou smaženou rýži Nasi Goreng si nyní můžete připravit jednoduše u vás doma a to díky našemu receptu, který je součástí sady obsahující také nezbytné základní suroviny pro přípravu tohoto pokrmu. Vybrali jsme pro vás ty nejkvalitnější autentické potraviny, jejichž použitím dosáhnete dokonalého výsledku srovnatelného s originálem. Daný recept jsme pro vás osobně vyzkoušeli a můžeme potvrdit, že výsledek byl opravdu úžasný!

Porcí 4
Příprava 15 minut
Vaření 20 minut
Kuchyně Indonéská

Suroviny

  • 240g rýže Basmati (60g na 1 porci)
  • Pasta na smaženou rýži Nasi Goreng (Indonésie) 50g
  • 4 lžíce restované cibulky
  • 1 lžíce pasty Sambal Nasi Goreng
  • 8 kusů krevetových chipsů
  • 250g loupaných krevet
  • 6 vajec (2 rozmíchaná a 4 sázená vejce na ozdobení)
  • 2 cherry rajčata (na čtvrtiny) 
  • sekaný čerstvý koriandr 
  • červené chilli
  • 2 jarní cibulky
  • 3 lžíce oleje

Příprava smažené rýže Nasi Goreng

  1. Připravte rýži Basmati (Na 1 porci rýže, dvě porce vody, rýži nechte 30 minut namočenou, přiveďte vodu k varu, přisypte rýži, osolte a vařte cca 10 minut přiklopené v hrnci).
  2. Ve woku rozpalte olej a 2 minuty v něm smažte krevety.
  3. Krevety posuňte na kraj pánve a na prázdné části osmažte míchaná vejce.
  4. Přidejte vařenou rýži, kořenící pastu na smaženou rýži.
  5. Přidejte 1 lžíci Sambal Nasi Goreng a vše dobře promíchejte.
  6. Smažte cca 3 minuty a poté přidejte rajčata a jarní cibulku. 
  7. Ještě 1 minutu smažte a servírujte s koriandrem, chilli a sázeným vejcem.
  8. Rýži nakonec posypte restovanou cibulkou.

Příprava krevetových chipsů Krupuk

  1. Na rozpáleném oleji osmažte asi 10 kusů krevetových chipsů a osušte přebytečný olej.
  2. Krevetové chipsy Krupuk jsou skvělým a typickým doplňkem pro indonéskou smaženou rýži Nasi Goreng

Doplňkové parametry

Kategorie: Hlavní jídla
Hmotnost: 2.414 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: