Recept | Vietnamský grilovaný bůček Bún chả

Kód: 2737
Recept
Značka: ROSELAN
190 Kč / sada
Skladem (8 sada)
Možnosti doručení

Bún chả je tradiční vietnamské jídlo, které se skládá z grilovaného vepřového masa, rýžových nudlí a několika dalších příloh, které dohromady vytváří opravdovou explozi chutí. Ne náhodou patří mezi nejznámější a nejoblíbenější vietnamská jídla u nás. Pochází z hlavního města Vietnamu – Hanoje, kde se často připravuje v pouličních stáncích a restauracích.

Abychom Vám usnadnili přípravu tohoto asijského jídla, tak jsme vám všechny potřebné suroviny přidali do níže uvedené sady, která obsahuje také jednoduchý a srozumitelný recept na přípravu. Uvedený recept může samozřejmě sloužit pouze pro vaši inspiraci s použitím surovin, které již máte doma.

Suroviny obsažené v této sadě

Vlasové rýžové nudle Bún Kho 300g
Rybí omáčka 200ml
Světlá sojová omáčka Superior 150ml
Destilovaný ocet 200ml
Recept na vietnamský grilovaný bůček Bún Chả

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ačkoliv se to možná nezdá, vietnamská kuchyně má s tou českou leccos společného – třeba oblibu vepřového masa. Jednou z lahůdek hotových do 30 minut je bún chả - grilovaný bůček. Uděláte ho bez problémů i v troubě pod grilem či na pánvi. Nelekejte se množství ingrediencí, je to vážně jednoduché!

Bún chả je tradiční vietnamské jídlo, které se skládá z grilovaného vepřového masa, rýžových nudlí a několika dalších příloh, které dohromady vytváří opravdovou explozi chutí. Ne náhodou patří mezi nejznámější a nejoblíbenější vietnamská jídla u nás. Pochází z hlavního města Vietnamu – Hanoje, kde se často připravuje v pouličních stáncích a restauracích.

Jednotlivé součásti jídla se nejčastěji servírují zvlášť v několika miskách nebo na talířích, úkolem strávníka je pak hůlkami nabírat jednotlivé ingredience, namáčet si je do omáčky nuoc cham a vychutnávat si skvělou kombinaci lehce zkaramelizovaného masa, svěžích bylinek a jemných nudlí.

obrazek jidla_bun cha wide

Recept | Vietnamský grilovaný bůček Bún chả

Vyzkoušejte doma vietnamský voňavý grilovaný bůček s nudlemi bún, salátem a pikantní zálivkou Nuoc cham. Příprava není vůbec složitá a výsledek je vynikajicí!

Vietnamský grilovaný bůček Bún chả si nyní můžete připravit jednoduše u vás doma a to díky našemu receptu, který je součástí sady obsahující také nezbytné základní suroviny pro přípravu tohoto pokrmu. Vybrali jsme pro vás ty nejkvalitnější autentické potraviny, jejichž použitím dosáhnete dokonalého výsledku srovnatelného s originálem. Daný recept jsme pro vás osobně vyzkoušeli a můžeme potvrdit, že výsledek byl opravdu úžasný!

Porcí 2
Příprava 15 minut (+ minimálně 1 hodinu na marinování)
Vaření 20 minut
Kuchyně Vietnamská

Suroviny na maso, marinádu a servírování

  • 300g vepřového bůčku
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce rýžového či destilovaného octa
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 cibule na půl-kolečka
  • 2 stroužky česneku, posekané
  • 1 lžíce oleje
  • pepř
  • 200g nudlí bún vermicelli (tenké kulaté rýžové nudle)
  • směs salátových listů
  • mrkev, okurka
  • čerstvé bylinky: nejčastěji se používá koriandr, máta, thajská bazalka

Suroviny na omáčku Nuoc Cham

  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce rýžového či destilovaného octa
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2-3  lžíce horké vody
  • 1 nasekaný stroužek česneku
  • pár koleček mrkve
  • čerstvá chilli paprička na kolečka

Příprava

  1. Vepřový bůček očistěte a nakrájejte ho na tenké plátky (půjde to mnohem lépe, kdzž maso před krájením necháte v mrazáku trochu ztuhnout)
  2. Všechny tekuté ingredience na marinádu dejte do misky a míchejte tak dlouho, až se cukr rozpustí. Přidejte cibuli a česnek a promíchejte.
  3. Promíchejte maso s marinádou a nechte aspoň hodinu v lednici marinovat, klidně ale přes noc. Tady platí, že čím déle, tím lépe.
  4. Bůček vyjměte z marinády, očistěte ho od cibule a česneku a rozložte na pečicí mřížku, kterou položte přes plech, do kterého bude odkapávat tuk. V troubě rozpalte gril na cca 230°C a vložte plech s masem. Grilujte z obou stran, dokud nebude bůček pěkně propečený. Vzhledem k malé tloušťce masa je to rychlé.
  5. Na omáčku použijte výše uvedené ingredience. Nejprve ve vlažné vodě rozmíchejte cukr a pak přilijte ocet, rybí omáčku, vmíchejte rozdrcený česnek, nasekanou chilli papričku a nechte odstát.
  6. Nudle připravte podle návodu na obalu a na salát použijte listy salátu, na nudličky nakrájenou mrkev, okurku, můžete i třeba mungo výhonky a hlavně spoustu bylinek.
  7. Maso podávejte s nudlemi, salátem a omáčkou, do které si každý namáčí kousky masa podle chuti.

Doplňkové parametry

Kategorie: Hlavní jídla
Hmotnost: 1.452 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: