Recept | Čínské kuřecí Kung Pao

Kód: 2971
Recept
Značka: ROSELAN
590 Kč –10 %
obrazek jidla kung pao
590 Kč –10 % 530 Kč / sada
Skladem (>10 sada)
Možnosti doručení

Kung Pao je vysoce návykové restované jídlo s dokonalou kombinací slané, sladké a pikantní chuti. S tímto receptem si vyrobíte lepší  Kung Pao než v běžné čínské restauraci. S křupavými kousky kuřete a křupavou zeleninou je to recept, který musíte vyzkoušet!

Abychom Vám usnadnili přípravu tohoto asijského jídla, tak jsme vám všechny potřebné suroviny přidali do níže uvedené sady, která obsahuje také jednoduchý a srozumitelný recept na přípravu. Uvedený recept může samozřejmě sloužit pouze pro vaši inspiraci s použitím surovin, které již máte doma.

Suroviny obsažené v této sadě 

Světlá sojová omáčka Superior 150ml
Tmavá sojová omáčka Superior 150ml
Rýžové víno 640ml
Sezamový olej 150ml
Tapiokový škrob 400g
Sušené chilli - velké 75g
Sečuanský červený pepř 50g - celý
Destilovaný ocet 200ml
Jedlá soda 100g
Recept na čínské Kung Pao

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kung Pao je vysoce návykové restované jídlo s dokonalou kombinací slané, sladké a pikantní chuti. S tímto receptem si vyrobíte lepší  Kung Pao než v běžné čínské restauraci. S křupavými kousky kuřete a křupavou zeleninou je to recept, který musíte vyzkoušet!

obrazek jidla_kung pao_wide_1

Recept | Čínské kuřecí Kung Pao

Pikantní kuře s arašídy, podobné tomu, co se podává v čínských restauracích. Nemůžeš to pokazit! Dobrou chuť!

Čínské Kung Pao si nyní můžete připravit jednoduše u vás doma a to díky našemu receptu, který je součástí sady obsahující také nezbytné základní suroviny pro přípravu tohoto pokrmu. Vybrali jsme pro vás ty nejkvalitnější autentické potraviny, jejichž použitím dosáhnete dokonalého výsledku srovnatelného s originálem. Daný recept jsme pro vás osobně vyzkoušeli a můžeme potvrdit, že výsledek byl opravdu úžasný!

Porcí 4
Příprava 10 minut + 10 minut na marinování
Vaření 10 minut
Kuchyně Čínská

Maso a suroviny na marinádu

  • 600 g kuřecích prsou nakrájených na proužky
  • 1 lžíce rýžového vína Shaoxing
  • 1 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička tapiokového škrobu

Suroviny na omáčku

  • 6 lžic světlé sójové omáčky
  • 3 lžíce destilovaného octa
  • 3 lžíce rýžového vína Shaoxing
  • 3 lžičky tmavé sójové omáčky
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžička tapiokového škrobu

Suroviny na restování

  • 4 lžíce oleje
  • 4-6 stroužků česneku (rozdrtit)
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • 1 červená paprika (kapie) zbavená semínek a nakrájená na kostičky
  • 1 zelená paprika (kapie) zbavená semínek a nakrájená na kostičky
  • 3-6 sušených chilli papriček nakrájených na 1-centimetrové kousky (upravte podle chuti)
  • 1/2 lžíčky sečuánského pepře
  • 3 zelené jarní cibulky nakrájené na 1-centimetrové kousky
  • 1/2 šálku nesolených arašídů
  • 2 lžičky sezamového oleje

Příprava

  1. Smíchejte všechny suroviny na marinádu, přidejte maso, promíchejte a zakryjte. Marinujte minimálně 10 minut.
  2. Smíchejte všechny suroviny na omáčku a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Dejte stranou.
  3. Na pánvi opražte arašídy a dejte stranou. Pozor, aby se nespálily!
  4. Rozpalte velkou pánev nebo wok na vysokou teplotu. Přidejte 2 lžíce oleje, nechte rozehřát a poté přidejte marinované kuře. Smažte kuře 3-4 minuty za občasného míchání, dokud okraje nezhnědnou. Sundejte z plotny a dejte stranou.
  5. Přidejte zbývající olej do stejné pánve. Vmíchejte česnek, zázvor, chilli papričky, papriky nakrájené na kousky (kapie) a sečuánský pepř. Za stálého míchání smažte 1 minutu.
  6. Připravenou omáčku promíchejte, poté ji nalijte do pánve a za stálého míchání přiveďte k varu. Jakmile začne mírně houstnout, přidejte kuře zpět do pánve a vše dobře promíchejte. Vařte do zhoustnutí omáčky (asi 2 minuty).
  7. Vmíchejte zelenou cibulku, pražené arašídy a sezamový olej. Dobře promíchejte a vařte další 2 minuty, aby se všechny chutě propojily.
  8. Ihned podávejte s vařenou nebo smaženou rýží!

Doplňkové parametry

Kategorie: Hlavní jídla
Hmotnost: 3.48 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: