Recept | Indonéské grilované špízy Satay
Kód: 2743Související produkty
Detailní popis produktu
Satay je populární indonéské jídlo, které se skládá ze špízového masa a speciální omáčky. K přípravě lze použít všechny druhy masa, dokonce i některé z exotických druhů, jako je například krokodýlí nebo hadí maso. Je však důležité, aby se použité maso, před samotným grilováním, marinovalo v kvalitní omáčce Sambal Ketjap.
Tento pokrm pravděpodobně pochází z indonéské oblasti Javy a byl zde rozšířen vlivem muslimských obchodníků, kteří se stěhovali z Indie. Jiné zdroje uvádějí, že byl Satay objeven a připravován v 19. století indonéskými pouličními prodejci jako variace indických kebabů. Tato teorie je podporována skutečností, že se Satay stal populární, když tyto oblasti osídlili muslimští a arabští přistěhovalci. Od tohoto okamžiku se tento pokrm rychle rozšířil po celé jihovýchodní Asii a nakonec i po celém světě.
V Indonésii se z něj stalo národní jídlo a dnes jej lze najít všude, od pouličních prodejců až po prvotřídní restaurace. Nejběžnější omáčky servírované se Satay jsou arašídová, sójová nebo ananasová omáčka.
Recept | Indonéské špízy Satay s arašídovou omáčkou
Národní jídlo Indonésie u Vás doma v kuchyni!
Skvělé Indonéské grilované špízy Satay si nyní můžete připravit jednoduše u vás doma a to díky našemu receptu, který je součástí sady obsahující také nezbytné základní suroviny pro přípravu tohoto pokrmu. Vybrali jsme pro vás ty nejkvalitnější autentické potraviny, jejichž použitím dosáhnete dokonalého výsledku srovnatelného s originálem. Daný recept jsme pro vás osobně vyzkoušeli a můžeme potvrdit, že výsledek byl opravdu úžasný!
Porcí | 4 |
Příprava | 15 minut (+ minimálně 1 hodina na marinování) |
Vaření | 20 minut |
Kuchyně | Indonéská |
Suroviny
|
Příprava
|
Doplňkové parametry
Kategorie: | Hlavní jídla |
---|---|
Hmotnost: | 2.935 kg |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.