Vážení zákazníci, objednávky přijaté v týdnu od 24.6. do 1.7. budou expedovány 4.7. (pondělí)

Recept | Indonéské grilované špízy Satay

Kód: 2743
Recept
Značka: ROSELAN
538 Kč / sada
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Satay je populární indonéské jídlo, které se skládá ze špízového masa a speciální omáčky. K přípravě lze použít všechny druhy masa, dokonce i některé z exotických druhů, jako je například krokodýlí nebo hadí maso. Je však důležité, aby se použité maso, před samotným grilováním, marinovalo v kvalitní omáčce Sambal Ketjap.

Abychom Vám usnadnili přípravu tohoto asijského jídla, tak jsme vám všechny potřebné suroviny přidali do níže uvedené sady, která obsahuje také jednoduchý a srozumitelný recept na přípravu. Uvedený recept může samozřejmě sloužit pouze pro vaši inspiraci s použitím surovin, které již máte doma.

Suroviny obsažené v této sadě

Sladká sojová omáčka Ketjap Manis A 500ml
Rýže Basmati 1kg (Indie)
Arašídová omáčka Satay 180g
Bambusové špejle na špízy Satay 25cm
Restovaná cibulka - delikates 200g
Sambal Manis 200g
Recept na indonéské grilované špízy Satay

Detailní informace

Detailní popis produktu

Satay je populární indonéské jídlo, které se skládá ze špízového masa a speciální omáčky. K přípravě lze použít všechny druhy masa, dokonce i některé z exotických druhů, jako je například krokodýlí nebo hadí maso. Je však důležité, aby se použité maso, před samotným grilováním, marinovalo v kvalitní omáčce Sambal Ketjap.

Tento pokrm pravděpodobně pochází z indonéské oblasti Javy a byl zde rozšířen vlivem muslimských obchodníků, kteří se stěhovali z Indie. Jiné zdroje uvádějí, že byl Satay objeven a připravován v 19. století indonéskými pouličními prodejci jako variace indických kebabů. Tato teorie je podporována skutečností, že se Satay stal populární, když tyto oblasti osídlili muslimští a arabští přistěhovalci. Od tohoto okamžiku se tento pokrm rychle rozšířil po celé jihovýchodní Asii a nakonec i po celém světě.

V Indonésii se z něj stalo národní jídlo a dnes jej lze najít všude, od pouličních prodejců až po prvotřídní restaurace. Nejběžnější omáčky servírované se Satay jsou arašídová, sójová nebo ananasová omáčka.

obrazek jidla_satay_wide

Recept | Indonéské špízy Satay s arašídovou omáčkou

Národní jídlo Indonésie u Vás doma v kuchyni!

Skvělé Indonéské grilované špízy Satay si nyní můžete připravit jednoduše u vás doma a to díky našemu receptu, který je součástí sady obsahující také nezbytné základní suroviny pro přípravu tohoto pokrmu. Vybrali jsme pro vás ty nejkvalitnější autentické potraviny, jejichž použitím dosáhnete dokonalého výsledku srovnatelného s originálem. Daný recept jsme pro vás osobně vyzkoušeli a můžeme potvrdit, že výsledek byl opravdu úžasný!

Porcí 4
Příprava 15 minut (+ minimálně 1 hodina na marinování)
Vaření 20 minut
Kuchyně Indonéská

Suroviny

  • 350g kuřecího masa (prsa nakrájené na kostky)
  • Sambal Ketjap
  • Rýže Basmati
  • Arašídová omáčka Satay
  • Bambusové špejle na špízy Satay (nebo špejle)
  • Krevetové chipsy Krupuk
  • Restovaná cibulka na posypání

Příprava

  1. Kuřecí maso si nakrájejte na kostky.
  2. Maso nechte alespoň po dobu 1 hodiny marinovat ve 3 polévkových lžících sojové omáčky Ketjap Manis. Pokud chcete špízy lehce pikantní, přidejte lžičku pasty Sambal Manis.
  3. Mezi tím si připravte rýži Basmati (Na 1 porci (60g) rýže, dvě porce vody - rýži nechte 30 minut namočenou, přiveďte vodu k varu, přisypte rýži a vařte cca 10 minut přiklopené v hrnci).
  4. Nyní namarinované kousky kuřecího masa napíchejte na bambusové špejle a na rovné pánvi tyto špízy postupně ze všech stran ogrilujte.
  5. V menším kastrůlku si pomalu a za stálého míchání ohřejte arašídovou omáčku.
  6. Na připravený talíř dejte kopeček rýže a ogrilované špízy, které přelijete teplou arašídovou omáčkou.
  7. Kopeček rýže posypte restovanou cibulkou.

Doplňkové parametry

Kategorie: Hlavní jídla
Hmotnost: 2.935 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení